Creëer je eigen ritme

Een gemiddeld gezinsleven is druk, vol met activiteiten en heel wat stress. Alles rond krijgen kan een hele uitdaging zijn. En dan hebben we het nog niet over tijd vinden voor jezelf en/of je partner. Alleen…het hoeft niet zo te zijn.

Door een goed doordacht familieritme te maken, kan je:
– het gevoel van te veel verminderen, zowel voor jou als voor je kinderen
– een veilige omgeving creëren voor je kind want jonge kinderen houden van voorspelbaarheid
– dagelijks frustraties verminderen en dus rustiger zijn
– tijd besteden aan wat belangrijk is voor jou en voor je gezin
– je leven simpeler maken en vooral tijd besteden en dat wat jullie belangrijk vinden

Een ritme is niet hetzelfde als een strak schema dat gevolgd moet worden. Het gaat hier niet over het vastleggen van activiteiten van uur tot uur. Waar het wel om draait, is een soort van natuurlijke flow creëren in je dagelijks leven. Je behoudt je vrijheid, maar binnen een bepaalde regelmaat.

Je krijgt van mij dus ook geen vooropgesteld schema. Ieder gezin is anders dus het is aan jou om met wat hulp van mij jullie persoonlijke ritme te ontdekken.

Wat ga je leren?

Tijdens de eerste week
Tijdens deze week vertrek je vanuit de dingen die belangrijk zijn voor jou en je familie. Je onderzoekt wat er al goed gaat en wat dus behouden kan worden. Daarnaast krijg je duidelijkheid over de frustraties en de dingen die mis lopen. Op basis daarvan bekijk je wat jij als ouder belangrijk vindt, waar jij je tijd aan wilt besteden.

Tijdens de tweede week
Je bouwt verder op de basis van de eerste week om een fijn familieritme te maken. Je maakt kennis met praktische tips om meer rust en plezier te vinden in je dagelijks leven. Tijdens deze week bekijk je dagelijkse, wekelijks en maandelijkse routines die jouw familie een houvast geven. Je kan een ritme ontwerpen dat past bij jouw familie, dat flexibel is en aanpasbaar aan veranderingen die zich uiteraard gaan voordoen.

Tijdens de derde week
De laatste week staat in het teken van jouw vragen. Ik doe een live Q&A en geef je een paar aanzetten tot reflectie om je te helpen het geleerde in de praktijk toe te passen.

Is dit iets voor mij?

Als je een gezin met jonge kinderen hebt en je snakt naar wat ademruimte dan kan ik kort zijn: ja!

Misschien heb je weinig ervaring met enige vorm van structuur of routine. Je hebt geen idee hoe je het aan moet pakken of je bent er nog maar net mee gestart. Het lijkt je fantastisch om met een rustig gevoel door de dag te gaan. Ook je kind gemakkelijker in bed of uit huis krijgen, zou welkom zijn.

Heb je al wel wat routine geïnstalleerd, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden of weer terug op te pikken? Of heb je het gevoel dat je huidige ritme niet helemaal is wat je zoekt? Ook dan kan deze cursus een meerwaarde zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

De volgende cursus start op 6 februari 2019, gedurende drie weken.

Elke week doe ik een live op Facebook met heel wat informatie en opdrachten. De laatste week beantwoord ik daar vragen waarmee jij nog worstelt.

Daarnaast krijg je elke week een werkboek met daarin informatie, praktische tips en vragen die je helpen met het creëren van jouw persoonlijke ritme. Je kan alles op je eigen tempo bekijken, lezen en invullen.

In de Facebookgroep vind je gelijkgezinde mensen waarmee je jouw inzichten en vragen kan delen. Wanneer de cursus eindigt, krijg je toegang tot de Facebookgroep met alle “afgestuurde” cursisten. Hier heb je voor de rest van je leven toegang tot, vind je extra informatie en gebeuren er nog regelmatig Q&A’s.

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven is mogelijk vanaf 2 januari 2019.

De cursus kost €40. Er zijn ook een aantal VIP-plaatsten beschikbaar voor €100: je krijgt dan naast de cursus nog een babbel met mij erbij.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven