Stephanie

Welkom op mijn website!

Ik ben Stephanie: mama, lief, dochter, zus, vriendin, zorgcoördinator, blogger en babbelaar over zachtaardig opvoeden. Ik woon in een dorp niet zo heel ver van Antwerpen (België) met mijn vriend Stef en onze dochter Juliet van 1,5 jaar.

Door mijn blog, podcast, cursussen en groep wil ik zoveel mogelijk ouders inspireren en ondersteunen bij het ouderschap. Ik probeer een kritische blik te werpen op de traditionele manier van opvoeden waarbij het vooral gaat over het controleren van kinderen (hun gedrag) en dit wat te verleggen naar connectie zoeken met je kind(eren).

Hoe langer ik met kinderen werk, hoe meer ik de indruk krijg dat het geen gemakkelijke tijd is om in op te groeien. Er is veel druk, weinig tijd en dus veel stress. “De maatschappij” zijn wij allemaal dus ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop wij omgaan met onze kinderen zowel nu als later een grote impact kan hebben.

Ik ben van opleiding een leerkracht lager onderwijs en een master opleidings- en onderwijswetenschappen. Ondertussen werk ik al enkele jaren als zorgleerkacht en ondertussen ook zorgcoördinator in een lagere school. Sinds ik zelf mama ben, ben ik me meer en meer gaan verdiepen in alternatieve manieren van opvoeden en onderwijzen. Thuis laten we ons vooral beïnvloeden door Montessori met hier en daar wat andere filosofieën.

Ik kijk ernaar uit jullie beter te leren kennen.

x Stephanie

dav

Disclaimer:

  • Het is voor mij belangrijk om mijn blog en podcast eerlijk en integer te houden.
  • Soms post ik affiliatelinks naar boeken of producten die wij leuk vinden. Beschouw dit als een win-win: het kost je niks, maar mij levert het een klein percentage van de prijs op als je besluit het te kopen. Wanneer ik zeg klein percentage bedoel ik ook letterlijk klein percentage.
  • Als je vragen hebt over het bovenstaande mag je me altijd contacteren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven