Praktische leven: groenten snijden

Praktische leven: groenten snijden

Ons Maximie helpt me regelmatig met het snijden van groenten of andere zachte dingen wanneer ik kook. Ja, ze is nog maar 19 maanden, maar met het juiste kookgerei kan ook zo’n jong kind al helpen. ’s Avonds wil ze altijd heel dicht bij mij in de buurt zijn en tijdens het koken is dat lastig. Op deze manier is het een win-win: zij is dicht bij mij en ik kan rustig verder koken.

Mijn excuses voor de mindere kwaliteit van foto’s, maar in deze tijd van het jaar is het donker wanneer ik kook.

Ik deed voor hoe ze met het gegolfd mes de champignons kon snijden en ze was er eigenlijk direct mee weg. Nee, ze zijn niet allemaal gelijk. Verre van zelfs, maar ik vind het belangrijker om haar erbij te betrekken dan om grote of hele kleine stukjes in mijn eten te hebben.

Ze gebruikte het mes daarna ook nog om tofu te snijden.

We kochten dat van ons hier. Ik hamer erop dat ze haar twee handjes op het mes moet leggen. Het is een redelijk veilig mens om mee te starten, maar ik blijf uiteraard altijd in de buurt.