Met water spelen

Met water spelen

Zoals waarschijnlijk de meeste peuters speelt ons Maximie graag met water. Ze kan gemakkelijk een halfuur, of langer, in bad zitten en als we afwassen is ze er heel snel bij om “mee te helpen”. Ik wilde daarom graag eens iets anders proberen met haar: werken met een pipet.

Ik vond deze grote pipetjes waardoor het gemakkelijker is voor kleine handjes om ermee te werken. Twee potjes waarvan ééntje gevuld met water, de pipet en een doek om het gemorste water op te vegen is alles wat ik klaar nam. De eerste keer deed ik het een paar keer voor. Daarna was ze er eigenlijk redelijk snel mee weg.

Ondertussen heb ik ook een pipet bij het badspeelgoed zitten. De andere ligt in haar knutselkast zodat ze het kan aangeven wanneer ze er graag mee wilt spelen.

Meestal probeer ik de dingen die in het dagelijks leven nodig zijn zo te organiseren dat ze ook effectief nut hebben. Om een voorbeeld te geven: ons Maximie “speelt” ook met water aan de tafel omdat ze haar eigen glas ingiet met een klein kannetje. Met een pipet is dat iets moeilijker dus doe ik het voor nu op deze manier.