Creëer je eigen ritme // cursus

Creëer je eigen ritme // cursus

Een gemiddeld gezinsleven is druk, vol met activiteiten en heel wat stress. Alles rond krijgen kan een hele uitdaging zijn. En dan hebben we het nog niet over tijd vinden voor jezelf en/of je partner. Alleen…het hoeft niet zo te zijn.

Door een goed doordacht familieritme te maken, kan je:
– het gevoel van te veel verminderen, zowel voor jou als voor je kinderen
– een veilige omgeving creëren voor je kind want jonge kinderen houden van voorspelbaarheid
– dagelijks frustraties verminderen en dus rustiger zijn
– tijd besteden aan wat belangrijk is voor jou en voor je gezin
– je leven simpeler maken en vooral tijd besteden en dat wat jullie belangrijk vinden

Een ritme is niet hetzelfde als een strak schema dat gevolgd moet worden. Het gaat hier niet over het vastleggen van activiteiten van uur tot uur. Waar het wel om draait, is een soort van natuurlijke flow creëren in je dagelijks leven. Je behoudt je vrijheid, maar binnen een bepaalde regelmaat.

Na de afgelopen dagen met vele feestjes en weinig ritme, merk ik hoe moeilijk ons Juliet het heeft met het gaan slapen. Ik weet 100% zeker dat dit voortkomt uit een gevoel van onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Zelfs wanneer we bepaalde routines, zoals onze avondroutine, stug blijven volhouden.

Het is omdat ik binnen ons gezin zo hard het verschil voel dat ik het nodig vind om andere families hierbij te helpen. Iedereen is anders dus er bestaat geen universeel ritme. Vandaar dus deze cursus die drie weken duurt.

Hier vind je meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.