Plasticine

Plasticine

Sinds kort heb ik ons Juliet haar kast opnieuw aangevuld met plasticine. Ik zeg opnieuw want in het verleden stond het er al eens in, maar ze had nogal de neiging om het in haar mond te steken. Daarom haalde ik het maar weer weg.

Voor haar is het natuurlijk nog heel moeilijk om iets herkenbaar te maken, maar gewoon het bezig zijn met haar handen vind ik belangrijk. Op die manier leert ze weer andere bewegingen die goed zijn voor de fijne motoriek en bv. het leren schrijven als ze nog wat ouder is. Ik laat haar dus vooral kneden, balletjes of worstjes rollen en vormpjes uitsteken.

Mijn eigen creativiteit is ook niet om over naar huis te schrijven dus maak ik maar mandjes om haar balletjes in te steken. 😉

Dit weekend kocht ik trouwens plasticine van SES Eco. Het is een set van vier kleuren (rood, geel, blauw, groen), droogt niet uit tijdens het spelen en is heel zacht. Ideaal dus voor kleine handjes.

Hebben jullie nog leuke tips om met plasticine te spelen?

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.