Schermvrij op reis of op restaurant

Schermvrij op reis of op restaurant

Wij kiezen ervoor om ons Juliet zo min mogelijk bezig te houden met schermpjes. Ze kijkt een paar keer per week een kort filmpje van bv. Jungle Book of de Leeuwenkoning, maar dat is het dan ook. Enkel voor onze autoreis naar Frankrijk had ik een paar korte filmpjes van Boris en Binti voorzien als “laatste” redmiddel. Dit is twee keer van pas gekomen, helemaal op het einde van de reis.

Sowieso proberen we bij het kiezen van een restaurant of het op reis gaan, momenten te kiezen dat het niet te druk is. We gaan vroeg iets eten en vertrekken niet op reis tijdens de drukste weekends om al te veel file te vermijden. Bij de keuze van een restaurant proberen we rekening te houden met het kindvriendelijke aspect. Als er een (speel)tuin is, is het sowieso al een topper. Ook wanneer dat niet is, laten we ons Juliet rondlopen. Uiteraard niet doorheen het hele restaurant, maar wel rond onze tafel. Vaak om van schoot naar schoot te gaan.
Tijdens een langere autoreis stoppen we regelmatig om de benen te strekken. Heel vaak is er wel iets van speeltuintje aanwezig op een grotere parking (zo één waar ook een tankstation en restaurant is).

Daarnaast nemen we altijd een rugzak speelgoed mee. Daar gaan sowieso traditionele dingen in mee zoals papier, kleurtjes en stickers en boeken. Voor onze reis dit jaar kocht ik ook een paar extra dingen die me wel handig leken om in de auto mee te spelen.

Allereerst hebben we deze doos van Haba. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen (bv. ook met het thema boerderij), maar ons Juliet is helemaal in de ban van poppen dus dit leek me wel leuk. Het was/is een schot in de roos. Zowel in de auto als daarbuiten vroeg ze bijna altijd eerst “het popje”. Ook nu nog vraagt ze er regelmatig naar. De doos is van metaal, de losse stukken zijn magnetisch. Handig dus om alles op zijn plaats te laten liggen als ze eenmaal beginnen te spelen. Dit is voor ons echt de beste aankoop geweest.

Nog magnetisch zijn deze bouwtegeltjes. Ik kocht een startpakketje, maar we hebben het met een tweede set uitgebreid omdat je dan iets meer mogelijkheden hebt. Het bouwen op zich is voor ons Juliet nog niet simpel (de magneten zijn echt krachtig), maar ze vindt het leuk wanneer wij een huisje maken en zij dan nog een paar losse stukken kan toevoegen. Ook met dit heeft ze op vakantie heel vaak gespeeld.

En dan hebben we nog het schilderen met water. Je vult het penseeltje met water en schildert over de tekening. Die wordt dan ingekleurd. Als het water opdroogt, verdwijnen de kleuren weer en kan je dus opnieuw beginnen. Het penseeltje met water lekt wel wat dus opbergen in een zakje of pas water in doen bij gebruik, is wel de boodschap. Anders is de tekening al ingekleurd nog voordat je kind iets gedaan heeft.

Deze drie dingen kocht ik nieuw voor onze reis, maar gaan ook nu mee als we op stap gaan. Ze wegen niet veel en nemen op zich niet veel plaats in beslag. Daarnaast heb ik ook altijd zakjes klaar liggen met ander speelgoed die ik zo in een tas kan gooien. Denk aan een paar Duploblokken, vingerpoppetjes, stapelbekers, stempels en een stempelkussen, puzzels, een kleurenspel, een magneetspel om visjes te vangen … Ik vind het handig om dit zo klaar te hebben liggen en in een tas te kunnen gooien als we vertrekken. Het is geen speelgoed waar ze dagelijks mee speelt (behalve de Duplo) dus het blijft nieuw.

Welke tips of leuk speelgoed hebben jullie om mee te nemen als je onderweg bent?

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.