Shelfie op 28 maanden

Shelfie op 28 maanden

Een shelfie, oftewel een foto van je speelgoedkast à la Montessori, is al weer even geleden. Ik heb een foto gemaakt zoals het er nu uitziet, inclusief alle andere speelgedeeltes in ons huis. Sommige stukken zijn nog maar net veranderd, andere zijn al langer zo. Een deel van het speelgoed gaat misschien geroteerd worden omdat ze niet in alles nog even geïnteresseerd is.

Op de kast vind je een insectenpotje terug met een vlieg erin, twee potjes waarin we zaadjes gepland hebben voor bloemen en een schaal met schelpen en stenen vanop vakantie. De potjes met bloemen worden door ons Juliet water gegeven als wij aangeven dat het nog eens tijd is.
Daarnaast staat een boekje over de zomer, een puzzel van het menselijk lichaam (gekocht bij Lidl, maar deze is ongeveer hetzelfde) en haar dokterstasje.

De dingen die op de kast staan, trekken voorlopig nog niet echt haar aandacht. Zo speelde ze veel met de puzzel en het koffertje toen die nog in de kast stonden, maar nu eigenlijk niet meer. Misschien omdat dit nog net te hoog is? Of omdat ze dat niet zo gemakkelijk ziet als ze op de mat zit? Ik weet het niet. Binnenkort ga ik nog eens proberen om wat materialen te verschuiven. Eens kijken of dat helpt.

Op de eerste rij in de kast vind je van links naar rechts: een tractor (tweedehands), een mand met boerderijdieren, auto’s (tweedehands) en een autobaan van Way to play, een xylofoon (tweedehands) en een zakje met accessoires voor de pop. De tractor en de boerderijdieren stonden een tijdje in de afgesloten kast opgeborgen omdat ze er niet meer mee speelde. Onlangs vroeg ze die terug dus heb ik ander speelgoed gewisseld. De autobaan kan misschien wel weer even terug weg. Hier heeft ze een tijdje mee gespeeld (ook in combinatie met bv. de Wobbel), maar nu wordt het weer minder gebruikt.

Op de onderste rij in de kast vind je van links naar rechts: een geometrische puzzel, een treinspoor, een puzzel van zes stukjes (tweedehands) en een mandje met een triangel, een regenmaker, een handtrom en een rasp.

Naast de kast staat er nog een bak met Duplo en een bedje met twee popjes erin.

Deze kast staat in onze leefruimte. Daar is ook een mat waar een Wobbel staat, een loopfietsje, een mand met ballen en een buggy. (De foamroller staat daar ook, maar in principe niet voor haar om mee te spelen.)

Daarnaast heeft ons Juliet in ons bureau nog een tafeltje met daarboven een rekje met kleurtjes, sojakrijtjes, penselen en water en glitterlijm. In een aparte kast liggen andere materialen om creatief bezig te zijn: een lijmpotje met penseel en geponste figuurtjes, stempels, papier, plasticine met wat accessoires, een doos waterverf en vingerverf.
Hier staat ook nog een kleine trampoline.

Als laatste plaats is er ook op haar kamer een beetje speelgoed te vinden. Dit zijn dingen waar ze rustig mee kan spelen als ze ’s morgens wakker is of als ze ’s middags kiest om te spelen in plaats van te slapen.

Op de kast vind je: een poppenhuis van Duplo (te leen) en een racebaan (tweedehands).

In de kast vind je van links naar rechts: een memory van boerderijdieren die we vooral gebruiken om te praten of om bij elkaar te sorteren (tweedehands), houten blokken, een puzzel (tweedehands, maar dit is de nieuwe versie) en een telbord (tweedehands, maar dit is vergelijkbaar) dat nu vooral gebruikt wordt om de juiste ringen te matchen met de juiste kleur. De bordjes waar de cijfers opstaan, heb ik omgedraaid omdat dit geen doel is van het spel op dit moment.

Dat is zo’n beetje al het speelgoed dat ons Juliet ter beschikking heeft. Het andere speelgoed zit in afgesloten kasten. Ik verander het aanbod regelmatig, vooral als ik zie dat er met iets niet meer gespeeld wordt of als ze nood lijkt te hebben aan iets anders.

Zo is ze op dit moment vaak spontaan aan het tellen en ben ik dus op zoek naar leuk speelgoed om dat te stimuleren. Daarnaast ben ik erover aan het denken om iets van boerderij te kopen om te combineren met haar boerderijdieren en tractor. Als iemand suggesties heeft: ik hoor het graag.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.