Advent vieren

Advent vieren

We zijn niet gelovig, maar vieren Kerstmis wel voor de gezelligheid. Advent vind ik een leuke periode omdat je je rustig kan voorbereiden op die feestdagen.

Ik houd de adventskalenders met chocolade het liefst buiten dus knutselde ik voor dit jaar snel de mottigste adventskalender ooit in elkaar. Een groot karton schilderde ik rood. Daarna tekende ik er met groen kleurpotlood 24 bollen op en kleurde die in. Elke bol kreeg een nummertje.

Wat is nu de bedoeling? Elke dag vindt ons Juliet een zakje met daarin een lijmstift, sterretjes en nog iets anders. Ze mag dan een sterretje kleven op de volgende bol. Daarnaast doen we samen iets gezelligs, krijgt ze een klein cadeautje of pakken we een kerstboek uit. Zo gaan we samen nog koekjes bakken, wandelen, chocosticks maken én er chocomelk van maken, naar een kerstmarkt (die van de school), spelletjes spelen… De kerstboeken zijn niet allemaal nieuw, maar worden wel allemaal ingepakt als cadeautje. Het klein cadeautje is bijvoorbeeld een set stempels.

Ik kijk er zelf waarschijnlijk meer naar uit dan ons Juliet die niet eens echt beseft wat advent betekent.