Zwart & wit – baby week 5

Zwart & wit – baby week 5

Wie me volgt op Instagram heeft het al wel voorbij zien komen: ons huis staat vol met zwart-wit patronen. Dat is uit zichzelf al wel aangezien ons interieur veel zwart en wit is, maar nu hebben we het aangevuld met extra patronen die we ons Louise laten zien als ze wakker is.

Baby’s kunnen nog niet echt zien. Als pasgeborene vinden ze vooral contrasten interessant om naar te kijken. Vandaar dus het zwart en wit. Pas rond de vier weken beginnen ze kleuren te zien en dan vooral de primaire kleuren rood, blauw en geel. Pas tegen dat een kindje zes maanden is, ziet het zo goed als ons.

Op een aantal plaatsen in huis hebben we dus afbeeldingen staan met een groot contrast: in haar speelruimte, in de badkamer en aan het verzorgingskussen. Dat zijn de plaatsen waar ze soms tijd doorbrengt als ze wakker is.

Je kan boekjes (deze en deze hebben wij) of speciale kaarten kopen met enkel zwart en wit, maar je kan het even goed zelf maken. Voordat ons Louise geboren werd, heb ik samen met ons Juliet met zwarte verf op wit papier en canvas geschilderd en gestempeld. Ze heeft ook zwarte stukjes papier geknipt en opgeplakt. Al die “kunstwerkjes” gebruiken we nu. Heel fijn voor de baby en voor het oudere kindje dat trots is dat zij dat gemaakt heeft.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.