Babykamer – baby week 6

Babykamer – baby week 6

Week zes al en ik kan nu pas iets zeggen over de kinderkamer. Niet dat die echt dringend klaar moet zijn want ze wordt eigenlijk nog niet echt gebruikt. Wij huren een Bednest dat naast ons bed staat en ook overdag als bedje dient. Ons Juliet heeft bij ons geslapen tot ze bijna een jaar was en waarschijnlijk gaat dat nu ook weer zo zijn.

Bij een typische Montessori babykamer delen ze die in vier delen in: een stuk om te slapen, om te spelen, om borstvoeding of de fles te krijgen en om te wassen en kleren aan te doen. Het laatste deel doen wij in de badkamer, maar ons Louise haar kleertjes liggen wel in een kast in haar slaapkamer.
Voor de rest staat er op haar kamertje een bed dat nu dus nog niet echt gebruikt wordt, een speelmatje en kast waar speelgoed in kan en een stoel waarin ik borstvoeding kan geven.

Haar bed is geen exemplaar dat op de grond ligt en waar ze later zelf in en uit kan. Wat we bij ons Juliet gedaan hebben is één kant van het bedje eruit gehaald en vervangen door zo’n hekje waardoor ze er wel zelf in en uit kon zonder het risico te lopen dat ze eruit zou vallen. De bedoeling is om dat opnieuw te doen vanaf het moment dat ons Louise zelf in en uit haar bed kan.

De kamer is heel eenvoudig en minimalistisch. Ik ga er nog wel iets of wat van decoratie aan toevoegen, maar heel veel zal dat op dit moment nog niet zijn. Wat ik toevoeg, probeer ik zo laag mogelijk te hangen of zetten zodat ons Louise het ook echt ziet en er iets aan heeft.