Voorlezen – baby week 9

Voorlezen – baby week 9

Boeken zijn voor mij heel belangrijk. Ik ben mijn hele leven lang al een lezer en vind het ook belangrijk om dit aan mijn kinderen mee te geven. Wij lezen dagelijks voor net voor bedtijd. Meestal doen we dit in de namiddag ook terwijl we een tas thee drinken en iets lekkers eten.

En ja, ook aan ons Louise, een baby van een paar weken oud, lezen we al voor. We hebben een aantal boekjes met contrastrijke prenten en ofwel geen tekst, ofwel een eenvoudig woord of een eenvoudige zin. Terwijl we voorlezen zit ze op onze schoot of liggen we ernaast met het boek boven ons hoofd. De prenten laat ik lang genoeg zien zodat ze tijd heeft om te kijken. Ook ons Juliet doet mee. De prenten zijn heel eenvoudig dus verzint ze zelf een verhaal terwijl ze naast haar zus zit.

Het heeft een paar voordelen, dat voorlezen. Om te beginnen is het natuurlijk gezellig en fijn om iets samen met je baby te kunnen doen. Echt spelen zit er nog niet in en op deze manier heb je toch het gevoel samen iets te doen. Daarnaast is het goed voor de taalontwikkeling.

Dit zijn de boekjes die wij hebben:

We hebben ze nog niet allemaal gebruikt, maar dat gaat er de komende weken wel van komen.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.