Baby dragen – baby week 10

Baby dragen – baby week 10

Ik ben een fan van draagdoek en draagzak. Mijn oudste dochter droeg ik al veel, maar volgens mij niet zoveel als de jongste nu.

Om te beginnen vind ik het praktisch. Er zijn zo van die dagen, of eerder momenten tijdens elke dag, dat een baby niet lijkt te kunnen slapen zonder op u te liggen. Ik steek haar dan vaak in een draagzak en kan ondertussen toch nog dingen doen. Zoals deze blog schrijven bijvoorbeeld.
Ik heb op die manier ook mijn handen vrij om met ons Juliet iets te doen. Of om haar in de buggy te zetten en niet het probleem te hebben dat er maar ééntje geduwd kan worden.

Daarnaast heeft het ook andere voordelen. Een baby wil graag zoveel mogelijk zo dicht mogelijk bij zijn mama (of papa) zijn. En omgekeerd ook. Uit onderzoek is ook gebleken dat kindjes die (vaak) gedragen worden over het algemeen minder huilen.

Zelf gebruik ik een draagzak en rekbaar draagdoek. Het laatste vind ik eigenlijk fijner, maar voor binnen vinden zowel ik als ons Louise dat te warm. Die gebruik ik nu dus vooral voor buiten en een draagzak voor binnen.

Ik heb sinds kort ook een ringsling, maar daar raak ik nog niet zo goed weg mee. Wie tips heeft: ze zijn welkom!