Voetenwerk – baby week 11

Voetenwerk – baby week 11

Bij baby’s denken we vaak aan het ontwikkelen en stimuleren van handbewegingen. We proberen hen dingen te laten grijpen, stimuleren het slaan tegen iets … Maar ook de voeten zijn heel belangrijk.

Ons Louise beweegt altijd heel enthousiast met haar beentjes als ze ligt. Daarnaast duwt ze zich regelmatig recht als ze bijvoorbeeld met haar voeten tegen mijn buik op mijn benen ligt. Het leek me daarom wel leuk om haar wat “uitdaging” te geven.

Ik leg haar de laatste tijd zonder sokjes op de mat zodat ze de textuur voelt. Soms raakt ze met haar voetjes haar spiegel waardoor ze weer een andere gewaarwording leert. Daarnaast hebben we sinds kort een nieuwe mobiel voor haar gemaakt: een balletje aan een touwtje. In het balletje zit een belletje (het wordt ingewikkeld) dat dus rammelt als het in beweging is. Ik leg haar regelmatig zo dat ze met haar voetjes tegen het balletje kan stampen.

Ook zo’n bal met nopjes, of een ander soort bal met textuur, is fijn om te gebruiken. Het plan is om haar de komende tijd verschillende texturen aan te bieden om te leren kennen.