Handen stimuleren – baby week 12

Handen stimuleren – baby week 12

Vorige week had ik het over de voeten, deze week zijn de handen aan de beurt. Ik probeer ons Louise sinds kort regelmatig iets aan te bieden waar ze of met haar handjes tegen kan slaan (zoals de bal aan het touwtje) of naar kan grijpen.

Ze begon de laatste tijd vaker en vaker mijn trui, ketting of haren (of die van haar zus) vast te grijpen. Dat in combinatie met dat ze haar handjes (en duim) beter weet te vinden om in haar mond te steken (als ze geen honger heeft), maakten dat ik het tijd vond om haar handen meer te stimuleren.

We hebben tot nu toe vier verschillende speelgoedjes gebruikt: een bal met belletje, een houten ring, een O-bal en een playsilk. De bal met bel is dezelfde als die waartegen ze kan trappen. Als ze het raakt, hoort ze een geluidje.

De drie andere bieden we altijd op dezelfde manier aan. Op een moment dat ze rustig is, houden we het voor haar en vragen we of ze het graag wil vastnemen. Soms duurt het even, maar ik merk dat ze bijna altijd probeert om haar handje naar het speelgoedje te bewegen. In het begin was dat heel ongecontroleerd en meer “op goed geluk”, maar nu begint ze het rustiger te doen. Het lukt haar vaak om bv. de ring te raken. Ze kan op dit moment de ring nog niet met haar duimpje vastnemen. Soms klemt ze de ring wel tussen haar andere vingers vast.

We blijven oefenen.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.