Speelgoed – baby week 18

Speelgoed – baby week 18

Vorige week schreef ik over toy rotation bij baby’s en hoe ik dat aanpak. Ik deelde toen eigenlijk niet in detail met welk speelgoed ons Louise dan speelt op dit moment. Dat staat vandaag op het programma.

Er zitten nu twaalf speelgoedjes in haar mandje, maar die gebruikt ze dus, zoals ik vorige week schreef, niet allemaal tegelijk. Naast dit speelgoed gebruikt ze de belletjesmobiel nog (bij ons een balletje met een belletje erin) en een playsilk. Dat is het.

Kijk even mee wat er in haar mandje zit.

 • Interlocking discs van Bioserie. Ik kocht deze via Blabloom, maar ik heb gezien dat ze het daar niet meer hebben.
 • Skwish. Deze hangt (voorlopig) ook nog met een touwtje aan onze mobielhaak.
 • Houten ring
 • Rammelaar van Plan Toys
 • Rammelaar met belletjes. Deze kocht ik in de kringwinkel.
 • Bijtring (al denken velen dat het een tutje is). Deze is van Mam en via Dreambaby te koop.
 • Tetradoek. Echt ideaal om op te sabbelen, vast te pakken, kiekeboek mee te spelen …
 • Drie plastic ringen die in elkaar haken. Deze zijn oorspronkelijk van de kindjes van mijn broer, maar hier vind je iets gelijkaardigs.
 • Poppetje van Bonikka via Blabloom
 • Dit grijpspeeltje was een cadeautje en werd zelfgemaakt.
 • Grijpspeeltje van Grimms. Dit hangt nu ook met een touwtje aan onze mobielhaak. We kochten het ook via Blabloom.
 • Oball

Ik probeer vooral om verschillende texturen, geluiden en een verschillend gewicht aan te bieden. Daarnaast zijn het allemaal simpele speelgoedjes zonder te veel tralala die de concentratie stimuleren en proberen vast te houden.