Pasen vieren

Pasen vieren

Pasen is bij ons, normaal gezien, een familiefeest. Niet vanuit geloof, maar wel vanuit traditie.

De voorbije twee jaar heeft ons Juliet al wel wat eitjes geraapt, maar zonder echt te beseffen hoe of wat. Behalve dan dat er lekkere chocolade aan te pas kwam. Dit jaar gaat dat wel wat anders zijn dus zijn er een aantal dingen die ik deze week nog van plan ben om te doen of al gedaan heb.

Ik heb kleurstof in huis gehaald om eitjes in te koken zodat je van die gekleurde eieren krijgt. Die gaan we dan samen met de chocolade eieren verstoppen. Op die manier kan ze heel wat eieren zoeken zonder dat we een vracht aan chocolade hebben nadien.

Het is dus de bedoeling dat we zondag eieren verstoppen die ze dan kan gaan zoeken. Afhankelijk van het weer zal dat binnen of buiten zijn. Om die eieren te gaan rapen hebben we een klein mandje, maar daar past eigenlijk niks in. We hebben vandaag een paasmandje gemaakt met een eier- en schoendoos.

De eierkaarsje die we/ik maakten/maakte gaan we met Pasen ook effectief aansteken.

Ze vroeg al of de kerstboom dan terug gingen zetten. Haha. Normaal gezien zet ik paastakken. Vorig jaar schilderde ze piepschuimen eitjes die we gebruikten om de takken te versieren. Ik heb er dit jaar geen gevonden doordat alle winkels dicht zijn dus daar moet ik nog iets op verzinnen.

We eten elk jaar met Pasen vogelnestjes met de familie van mijn vriend. Dit jaar uiteraard niet, maar we zijn wel van plan om er zelf te maken en het onder ons te doen.

Oh ja, mijn kant van de familie geeft ook cadeautjes met Pasen. De kant van mijn vriend niet. Ze krijgen nieuwe kleren en wij hebben ook nog een klein cadeautje voor hen: een playsilk voor ons Louise en een bloemenkindje voor ons Juliet. Of twee bloemenkindjes afhankelijk van hoe goed en snel ik er één kan maken. Ik bestelde een DIY-pakket en ga het ook eens zelf proberen.