Dit kreeg ons Juliet voor haar 3e verjaardag

Dit kreeg ons Juliet voor haar 3e verjaardag

Twee weken geleden werd ons Juliet drie jaar. Een echte kleuter! Het was een rare verjaardag door de Coronamaatregelen, maar net die dag zat ze op het hoogtepunt van de windpokken. Dubbel pech dus. We hebben besloten om op een later tijdstip haar verjaardag gewoon nog eens opnieuw te vieren.

Ze kreeg wel al heel wat cadeautjes, die ik graag vandaag met jullie deel. Ik vind het zelf heel leuk om ideeën op te doen, reviews te lezen, speelgoed te kopen en te geven. Relatief gezien heeft ze denk ik niet zo heel veel speelgoed. Het is ook zo dat ze tussendoor regelmatig iets nieuws krijgt. Dat zet ik dan tijdens een toy rotation in haar kast en wordt niet gepresenteerd als cadeau. Dat is bij een verjaardag natuurlijk anders.

Hoe dan ook, het is altijd afwachten of je kind het speelgoed wel leuk gaat vinden. De dingen die ik ga delen, zijn dan ook een inspiratie. Het wil niet zeggen dat je kind het nodig heeft. Ik heb al vaker gemerkt dat ons Juliet ook speelt met dingen die geen speelgoed zijn of met haar loose parts. Voordat je iets koopt, vraag je jezelf dus best even af of het echt nodig is. We worden, door middel van reclame en andere soorten druk, al zo vaak aangezet tot het kopen van dingen die niet per se nodig zijn…

Even voor alle duidelijkheid: ze kreeg dit niet allemaal van ons he! Haar oma en opa stuurden cadeautjes op via de post en de familie die in de buurt woont, zette het aan onze achterdeur.

Ik schrijf binnenkort ook nog even over de manier waarop we het vierden. We maakten er dit jaar een verjaardagsweek van. Dat was ik al van plan voordat de strenge maatregelen van toepassing waren, maar werd daardoor ook wel iets aangepast. Meer daarover binnenkort!