Babyyoga – baby week 24

Babyyoga – baby week 24

Met ons Juliet doe ik al sinds het begin van de lockdown yoga. Een paar weken geleden ben ik dat ook met ons Louise beginnen doen. Ik vond het plots lastiger om tijd te vinden die ik echt met haar doorbracht en dit leek me wel een mooi begin.

Ons Juliet is natuurlijk in de buurt en op de eerste dag lukte dat niet goed. Vanaf dag twee doet ze zelf mee met haar pop. Ondertussen gebeurt het ook dat ze iets anders doet terwijl wij bezig zijn. En af en toe zegt ze: “Ik ga yoga doen met jou.” Waarop ze oefeningen begint te doen met haar zus.

De oefeningen die ik doe, zijn heel eenvoudig en ook altijd hetzelfde. Misschien breng ik er binnenkort wel eens variatie in, maar voorlopig doen deze oefeningen het nog voor ons.

Wiegen
Je zit op je knieën met je baby al zittend op je handen. Je baby zit met zijn rug tegen jouw buik. Meestal heb ik één hand onder de poep en één hand aan haar buik. Je beweegt zachtjes van links en rechts en wiegt op die manier je kindje.

Tik tik open
Ik zet ons Louise op haar poepje tussen mijn benen, maar jongere kindjes kan je ook neerleggen op hun rug. Je neemt de handjes van je baby vast en tikt ze twee keer zachtjes tegen elkaar waarna je de handjes opzij trekt zodat de armen open gaan. Daarbij ze je ook elke keer “Tik tik open”.

Fietsen
Je kindje ligt op zijn rug met zijn voetjes naar jou. Je neemt de voetjes vast en maakt fietsbewegingen met de beentjes.

Kruisen open
Je kindje ligt op zijn rug met zijn voetjes naar jou. Je neemt de voetjes vast en kruist de beentjes. Daarna spreid je ze een beetje uit elkaar. Je herhaalt het kruisen en openen.

Cobra
Je kindje ligt op zijn buik. Je legt je handen op de schoudertjes en strijkt met je handen over de rug tot aan de poep.

Afstrijken
Deze doe ik altijd als laatste. Je kindje ligt op zijn rug met zijn voetjes naar jou. Je legt je handen op het hoofdje en strijkt zachtjes langs het hele lichaam tot aan de voetjes. Je doet dat een aantal keren. Na de laatste keer houd je de voetjes nog even vast.

Hoe lang ik elke oefening doe, hangt volledig van ons Louise af. Sommige oefeningen vindt ze leuker dan andere en doe ik dus langer. Het scheelt ook van dag tot dag.

Forceer ook niets. Als je kind iets niet wilt of begint te huilen, stop er dan direct mee!