Verjaardag vieren

Verjaardag vieren

Ik deelde al eerder wat ons Juliet kreeg voor haar derde verjaardag, maar was jullie nog een blogje verschuldigd met de manier waarop we het vierden.

Een verjaardagsweek werd het. Dat was het plan al voordat we met z’n allen thuis moesten blijven, maar daardoor kreeg het wel een andere invulling. Stel jezelf niks groot voor bij zo’n week. Het is niet de bedoeling om je kind elke dag een cadeautje te geven bijvoorbeeld!

Twee dagen voor haar verjaardag maakten we samen een slinger die we ophingen. De dag ervoor hebben we samen onze verjaardagsring gezet. Haar verjaardag zelf was natuurlijk iets specialer.

De avond ervoor hadden we onze living versierd met ballonnen en slingers. De verjaardagsring stond klaar op de tafel, samen met een deel van haar cadeautjes. We zongen voor haar, ze blies de kaarsjes uit en pakte de cadeautjes uit. Ik maakte vorig jaar een kroon voor haar uit vilt. Dit jaar paste ik hem iets aan omdat ik hem oorspronkelijk maakte met een lijmpistool, maar dat was eigenlijk niet zo mooi. Ik naaide nu rondom de hele kroon, maakte de “sticker” met de drie en naaide er een vlinder op. De bedoeling is dat ze volgend jaar een ander figuurtje kan kiezen om erop te maken. Als moeder dat gemaakt krijgt toch…
’s Avonds mocht ze kiezen wat we gingen eten (pasta) en aten we aardbeientaart. Die had ze ook zelf uitgekozen. Het bad van die avond werd een verjaardagsbad met ballonnen erin.

De dag na haar verjaardag kwam er, toevallig, een pakketje aan met de cadeautjes van haar oma en opa en overgrootmoeder. De laatste dag van de week kreeg ze nog een laatste cadeautje (puzzel) van ons.

Normaal gezien was het de bedoeling om ook leuke uitstapjes te doen: naar de speeltuin, haar favoriete bos, het zwembad… De afsluiter van de week was normaal gezien een feestje voor de familie, maar ook dat viel nu in het water.

Ik schrijf dit nu ook op omdat ik er graag een ritueel van zou willen maken en het dus volgend jaar ongeveer hetzelfde wil herhalen. Ik moet het alleen nog weten dan.