Boekjes – baby week 30 & 31

Boekjes – baby week 30 & 31

Het zijn twee weken ineens deze week want vorige week was ik te hard aan het prutsen aan mijn website.

Over boekjes dus. Ik schreef al eens eerder over het lezen van boekjes met je baby. Hoewel het dus voor mij heel belangrijk is om regelmatig voor te lezen, vind ik het bij ons Louise precies toch lastig. Het zit er precies niet zo in als bij ons Juliet. Bij haar las ik systematisch elke dag voor, maar om de één of andere reden lukt dat nu niet zo goed. Komt het misschien doordat ik de boekjes zo dodelijk saai vind nu ik ook al “echte” prentenboeken mag voorlezen? Of doordat ze de boekjes altijd in haar mond wilt steken in plaats van mee kijkt? Ik weet het niet.

Feit is: ik wil meer lezen met haar dus kocht ik nieuwe boekjes en bestelde ik er ook bij de bib. Toen ze nog een kleine baby was, gebruikten we vooral boekjes met zwart-wit prenten. Ondertussen geef ik de voorkeur aan boekjes met foto’s. Liefst één foto op een blad en zo weinig mogelijk tekst. Die boekjes zijn niet zo gemakkelijk te vinden in het Nederlands dus ik heb ook twee Engelstalige boekjes in ons aanbod zitten.

Dit zijn op dit moment onze favorieten:

  • Zie je mij? – Elly Van der Linden (Ik vind dit boek nergens meer, enkel nog tweedehands.)
  • Dag groot paard – Elly Van der Linden
  • Dit ben ik (Ik kocht dit zelf in de kringwinkel, maar zet even de link erbij zodat je weet over welk boekje het gaat.)
  • Global Babies
  • Babyfaces Smile (Deze staat niet op de foto.)

Bij “Zie je mij?” en “Dag groot paard” staat er telkens een tekstje bij. Soms lees ik dat voor, maar meestal benoem ik gewoon kort wat ik zie op de prent. Global Babies en Babyfaces Smile zijn in het Engels. Daar staat telkens één zin per foto bij. Die lees ik zelden. Ik vertel ook hier kort wat ik zie.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.