Object permanence box – baby week 36 & 37

Object permanence box – baby week 36 & 37

Kent ge het? Je baby’tje gooit iets op de grond en begint dan te zoeken? Totdat jij het weer opraapt en teruggeeft. Dat spelletjes kan zich zo suuuuuuuuuuperlang verderzetten. Meestal gewoon tot jij het beu bent of misschien zelfs boos wordt.

Enter de object permanence box. Geen idee wat een mooie vertaling zou zijn dus ik laat het zo maar. Het principe is simpel: er is een doos met een gat in de bovenkant en aan de voorkant. In het gat bovenaan steek je een bal, die verdwijnt heel kort en komt er langs het gat aan de voorkant weer terug uitgerold. Plezier verzekerd! Het leert hen ook dat iets kan verdwijnen, maar daarna wel weer terug komt.

In het begin was het vooral de bal die hier veel aandacht kreeg. Ik haalde de standaard houten bal weg en verving die door een balletjes met kleine balletjes erin. Heel plezant dus om te zien en om mee te schudden. Ondertussen probeert ze ook om de bal in het gat te steken en af en toe lukt dat ook. Al denk ik dat dat eerder per ongeluk is.

Op de foto zie je onderaan de box en naast ons Louise het balletje. Ons exemplaar is geen standaarduitvoering want die heeft een klepje dat je open moet doen. Ik vond deze een paar jaar geleden op 2ehands. Als je even zoekt, vind je op internet wel wat exemplaren, maar je kan het ook zelf maken. Een doos met binnenin een schuine bodem en wat gaten werkt even goed.