In onze speelgoedkast – baby week 39

In onze speelgoedkast – baby week 39

Het is weer even geleden dat ik nog eens deelde waar ons Louise mee speelt. Ik wissel redelijk vaak, maar elke keer maar een paar dingen tegelijk. Er zit nu ook speelgoed tussen dat ze nog niet gebruikt zoals het eigenlijk bedoeld is, maar dat ik er wel tussen heb gestoken om een andere vaardigheid aan te moedigen bijvoorbeeld.

Wat staat er momenteel in haar kast?

Een mandje met boeken. Ik probeer zo vaak mogelijk boeken te kiezen met foto’s in plaats van tekeningen omdat die de werkelijkheid beter weergeeft. Hier zie je dus drie boeken met foto’s en één flapboekje met tekeningen.

Mandje met verschillende soorten ballen. Dit staat er al heel lang en is nog steeds een succes bij zowel ons Louise als ons Juliet.

Deze puzzel is een voorbeeld van speelgoed dat nog niet gebruikt wordt voor wat het bedoeld is. Het mag duidelijk zijn dat ze de puzzelstukjes nog niet op hun juiste plaats zet. Eigenlijk gebruikt ze de stukjes vooral om in haar mond te steken. Zoals eigenlijk al haar speelgoed (of eender wat ze tegenkomt). Doordat ze de puzzelstukjes vast neemt bij het houdertje, oefent ze wel haar fijne motoriek.

Deze kralenspiraal staat er volgens mij al bijna twee maanden of misschien zelfs langer. Al die tijd al een succes.

Klein poppetje. Ze speelde hier een tijdje mee, maar nu is het weer wat minder. Ik hou het verder in de gaten en anders wissel ik het in.

Dit is nieuw van deze week en heel populair. Niet om mee te schudden, maar opnieuw: om op te bijten, sabbelen … Ik laat haar wel regelmatig zien dat ze er ook mee kan schudden en dat het dan geluid maakt. En ja, dit zijn glazen kruidenpotjes. Of ik niet bezorgd ben dat ze kapot gaan? Goh … Ik ga niet zeggen dat het niet zo is, maar ik vertrouw zowel haar als haar zus ermee. Het valt, maar het zijn stevige potjes en ze vallen van redelijk laag.

Een mandje met oude schoentjes. Ze is nogal geïnteresseerd in schoenen. Ik zocht dus wat oude schoentjes bij elkaar van ons Juliet en stak ze in een mandje. Ze frult er graag mee en haalt ze er meestal ook allemaal uit.

Potjes van Grimm’s. Die zijn ook populair bij de jongste én de oudste. Ons Louise gebruikt ze nu om uit elkaar te halen, tegen elkaar te slaan en, hoe kan het ook anders, op te bijten. Ze probeert ook af en toe de blauwe als eens in de groene te steken.
Ons Juliet gebruikt deze meestal om te vullen met kinetisch zand en zo taarten te bakken. Dat vind ik dus zo geweldig aan open-ended speelgoed he!

Grijpkralen van Grimm’s. Ze pakt deze wel uit de kast, maar aangezien ze op het bovenste plankje liggen, lijkt het me soms eerder een oefening in recht gaan staan dan dat ze echt dit speelgoed wil. Ook dat houd ik in de gaten.

Ik ben op dit moment bezig aan een mandje met foto’s van familieleden. Aangezien we in deze huidige omstandigheden sommige familieleden al heel lang niet meer gezien hebben (de overgrootmoeders) of niet veel zien, ben ik bezig met het afprinten en lamineren van foto’s. We hebben nu een fotoboekje met foto’s erin, maar dat werkt niet.

Oh en als het goed is, is er een houten pop-upspeeltje van Galt naar ons toe aan het komen. Als dat er is, gaat dat ook in de kast.

Ik vind het leuk om speelgoed uit te kiezen, te kijken naar wat ze interessant vindt en ideeën op te doen op andere blogs en IG-accounts. Het enige nadeel is dat ik dan ook al dat te leuke speelgoed wil.

Deze post bevat links naar een partnerprogramma. Die kosten jou niks, maar leveren mij een klein bedrag op wanneer je iets koopt.