Babyproof plasticine – baby week 40

Babyproof plasticine – baby week 40

Wij hebben de verf, kleurpotloden, klei … in ons bureau staan, maar hebben daar geen apart speelgoed voor ons Louise. Ze neemt natuurlijk wel (veilige) dingen vast uit de kast om dat te onderzoeken. Om haar een alternatief te geven waar ze ook echt iets mee kan, besloot ik eens zelf plasticine (of klei, play doh …) te maken.

Ik begon met een basisrecept dat ik ergens online vond, maar paste het wat aan om een basic klei te maken. Met basic bedoel ik dat het geen kleur heeft. Dat wil ik in de toekomst nog wel eens proberen door bijvoorbeeld frambozensap of iets dergelijks toe te voegen, maar voor nu hield ik het simpel.

Mijn recept voor babyproof plasticine

Ik moet misschien al maar direct verklappen dat ik geen echt recept kan delen omdat ik maar wat deed.

Wat heb je nodig?

  • 1 kop maïzena
  • 1,5 kop bloem
  • (olijf)olie
  • water

Ik deed de bloem en maïzena in een mengkom en voegde om te beginnen 1 el water en 3 el olie toe. Dat bleek niet genoeg te zijn dus voegde ik er nog wat water en olie aan toe. Ik denk dat ik uiteindelijk van elk 5 el erbij gedaan heb, maar ik kan alleen maar zeggen: voeg elke keer één extra eetlepel erbij en kijk of je textuur goed zit.

Ze voelde eraan, trok er kleine stukjes af en stak het uiteraard ook in haar mond. Ons Juliet vond het leuk om er vormpjes uit te steken, balletjes en worstjes mee te rollen en er een bedje van te maken voor haar popje. Om maar te zeggen: je kan er wel degelijk iets mee.

De plasticine zit nu in een pot in onze ijskast. Ik hoop die daar zo nog een even te bewaren en opnieuw te gebruiken de komende dagen.