Muziek maken – baby week 45

Muziek maken – baby week 45

Muziek is belangrijk voor baby’s en kinderen. Ik denk dat bijna iedereen wel eens naar muziek luistert of toch op z’n minst één liedje heeft dat belangrijk is. Muziek brengt tot rust of net niet, afhankelijk van het lied en ritme. Kindjes worden er vaak vrolijk van. Daarnaast zit het ook in onze cultuur. Minder misschien dan op sommige andere plaatsen in de wereld, maar wij geven ook allemaal dezelfde kinderliedjes en -rijmpjes door van generatie op generatie.

Zelf muziek, of gewoon lawaai, maken is voor baby’s helemaal top. Ons Louise is nu in de fase dat ze gewoonweg alles tegen elkaar klopt of er met haar hand op klopt om geluid te krijgen. We hadden al wat muziekinstrumenten in onze muziekkast zitten, maar niet alles daarvan is geschikt voor haar én het is een dichte kast wat ook niet ideaal is. Daarom maakte ik een mandje met een verzameling instrumenten. Het is één van haar favoriete activiteiten en al helemaal als wij dan ook mee beginnen te bewegen.

Haar favorieten zijn de dingen waarmee ze moet schudden om er geluid uit te krijgen: de bellenstok en de sambabal. Deze vond ik allebei in de plaatselijke kringwinkel. We hebben er al veel plezier van gehad. Die bellenstok gebruikte ze ook al als kleinere baby.

Daarnaast zitten er ook nog een regenmaker en een tamboerijn in.

In de muziekkast staan er nog twee instrumenten die ik af en toe voor haar boven haal: een klokkenspel van Fisher Price dat ik ook bij dezelfde kringwinkel vond en een djembé die we van familie cadeau kregen.

We hadden ook zo’n rasp (ik weet niet hoe dat heet), maar die is verdwenen in onze bermudadriehoek (er verdwijnt hier wel meer de laatste tijd). Ik hoop dat die er snel weer uitkomt want dat lijkt me ook wel leuk om met ons Louise te doen.

Een triangle en banjo hebben we ook nog liggen, maar dat is voor wanneer ze wat ouder is.

Als je nog op zoek bent naar ideeën om aan een baby of peuter cadeau te doen: muziekinstrumenten zijn een topidee!