In de speelgoedkast – baby week 48

In de speelgoedkast – baby week 48

Twee maanden geleden liet ik jullie meekijken in de speelgoedkast van ons Louise. Het leek me wel leuk om dat deze week nog eens opnieuw te doen. Ze kruipt veel rond en is helemaal into het leeghalen van bakken en mandjes en die spullen dan ergens anders insteken. Ook alles waarmee ze geluid kan maken, vindt ze geweldig. Hoe luider, hoe beter.

Wat vind je nu terug in haar speelgoedkast?

Trekspeeltje

Ze kreeg dit in het ziekenhuis toen we daar eens een nachtje moesten blijven. Ik bevestigde er een lange veter aan zodat ze eraan kan trekken. Eén van de favorieten op dit moment.

Een mandje met kleine ballen

Mandje leeghalen, achter de ballen kruipen, de ballen in de grote DIY object permanence box doen … Het zijn verschillende soorten en maten om haar verschillende ervaringen te geven.

De stapelpotjes van Grimms

Heel lang een favoriet geweest, maar ik heb het gevoel dat het wat aan het afnemen is. Ze haalt ze uit elkaar en steekt er af en toe ook eens twee terug in elkaar. Ook heel geschikt om mee tegen elkaar te kloppen.

Pop-up

Deze heeft er een al eens ingestaan, maar haalde ik er dan weer een tijdje uit. Sinds deze week heeft het weer een plaatsje in de kast. Hier wordt nu het vaakst mee gespeeld. Ze haalt ze eruit, steekt ze in haar mond, neemt ze mee naar weet-ik-veel-waar en steekt ze daar dan in een andere doos of mand. Vandaar dat de groene dus ook mist. Die komt er wel weer eens uit.

Puzzel

Wij hebben deze variant ook met enkel cirkels van klein naar groot. Daar ben ik mee begonnen. Ik stelde de puzzel op dezelfde manier op: één stuk en de plaat zo gedraaid dat het logisch is om het puzzelstuk in het voorste stuk te leggen. Dat lukte haar goed dus nu heb ik deze met het vierkant in haar kast gelegd.

Discovery basket rood

Een mandje met drie verschillende voorwerpen in het rood: een playsilk, een lepel en een kruidenpotje gevuld met rode kralen.

Object permanence box

Deze staat er ook al heel lang, maar ik zette er nu een mandje met drie ballen bij omdat ze het leuk vindt om mandjes leeg te maken en de ballen dan ergens in te steken. Vandaar deze opstelling, maar eigenlijk gebruikt ze de box zelden nog. De ballen worden wel regelmatig gebruikt, maar aangezien ze daar al een mandje van heeft, is dit eigenlijk niet meer nodig.

Mandje met muziekinstrumenten

Hier schreef ik apart al eens een blog over en ook deze blijft favoriet. Ze vindt het heerlijk om te schudden met de belletjes of de sambabal en dan te kijken of wij gaan dansen. Pretlichtjes in de ogen verzekerd.