Barnsteen – baby week 49

Barnsteen – baby week 49

Een paar van mijn vriendinnen en ikzelf noemen ons soms weleens moderne heksen. Wij houden wel van wat alternatievere gezondheidsmethodes zoals bioresonantie, orthomoleculaire voedingsleer, reiki, homeopathie … Niet dat ik tegen de klassieke geneeskunde ben. In tegendeel, als mijn kinderen ziek zijn, gaan we naar de dokter en de oudste heeft ooit ook al antibiotica geslikt. Maar wij voorkomen op de bovenstaande manieren liever dan te genezen.

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ons Louise een barnsteenketting heeft. Ik had er vroeger al eens iets over gelezen, maar schafte er toen nooit één aan. Sinds ze tandjes krijgt, wou ik het toch graag proberen. Ik kocht deze, maar ik las daarna dat een lichtere variant naar het schijnt iets beter zou werken. Nu, niets daarvan is wetenschappelijk bewezen dus of het ook werkelijk zo is, daar heb ik geen antwoord op.

Wat doet zo’n ketting (of armband) nu eigenlijk? In barnsteen zitten oliën met een zuur die vrij komen wanneer de barnsteen opgewarmd wordt. Dat gebeurt bij het dragen door de huid. Het zuur zou dan opgenomen worden in de bloedbaan en een pijnstillende en ontstekingsremmende functie hebben. Alles hier zet ik in de voorwaardelijke wijs omdat er dus geen wetenschappelijk bewijs voor is.

Werkt het nu? Eerlijk is eerlijk: ik heb geen flauw idee. Ze lijkt inderdaad niet zo heel veel last te hebben van de doorkomende tandjes, maar of dat nu door de ketting komt of niet … Maar ik ben ook van het principe “Baadt het niet dan schaadt het niet”. Ze houdt ze dus voorlopig zeker nog aan.