Bijna 1 jaar – baby week 52

Bijna 1 jaar – baby week 52

Overmorgen is het haar eerste verjaardag. Ik heb zo goed als elke week een post geschreven over haar en onze aanpak. Op Instagram deed ik al een poll en daaruit bleek dat jullie graag willen dat ik verder doe als ze een (jonge) peuter is. U vraagt, wij draaien.

Het is te merken dat ze bijna 1 jaar is. Ze gaat steeds vaker staan en stapt vaak rond als ze iets heeft om zich aan vast te houden. Af en toe probeert ze al eens wat losse stapjes te zetten. Ergens opklimmen doet ze plots ook. Onlangs zat ze op ons speeltafeltje. Daar was ze zelf via het stoeltje opgeklommen. Wij hebben zo’n trapje in de keuken staan en daar gaan we redelijk snel een learning tower van moeten maken, denk ik. Ze klimt soms op de eerste trede.

Ze is ontzettend nieuwsgierig en wil graag alles zien. Als ik kook, komt ze aan mijn been hangen om te kijken. Als we aan tafel zitten en zij al klaar is, komt ze ook aan mijn been hangen om te kijken wat er nog allemaal te zien is.

Grappig ook om te zien hoe ze ons imiteert. Geef haar een vod en ze poetst de tafel. Ze neemt zelf een zakdoekje en blaast er, met haar mond, tegen. Ze begint haar glas water uit te gieten waardoor ik haar nu weleens een kannetje water geef om leeg te gieten in haar glaasje.

Wijzen is ook een nieuwe hobby. Constant doet ze dat en vaak ook vergezeld van het woordje “die”. Ook mama, papa en iets dat op Juliet lijkt, zegt ze. En ook daar imiteert ze ons: als ons Juliet een liedje zingt met bijvoorbeeld “na na na” dan zal ons Louise ook “na na na” zeggen.

Ik ben heel benieuwd hoe ze zich de komende weken en maanden verder gaat ontwikkelen tot een peuter die weet wat ze wilt.

En nog even een quote ter afsluiting. Hou deze in je gedachten.

Every child is gifted. They just unwrap their packages at different times.

Onbekend