Slecht weer bestaat niet

Slecht weer bestaat niet

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat we tegenwoordig meer binnen dan buiten leven. Dat geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Daar zijn verschillende redenen voor: geen groen in de buurt, geen veilige omgeving, andere prioriteiten (zoals naschoolse activiteiten in normalere tijden) … Maar tijd in de natuur heeft heel wat fysieke en mentale voordelen. Voor volwassenen, maar misschien nog wel meer voor kinderen.

Tijd buiten brengt beweging met zich mee wat goed is voor het immuunsysteem. Het zorgt dat je minder stress hebt. Door de beweging is het daarna gemakkelijker om stil te zitten. Het bevordert de concentratie. Enfin, buiten zijn heeft meer voor- dan nadelen. Dat is ook de reden dat wij een school kozen aan de rand van een bos. Een school waar ze buiten (snacks) eten totdat het echt vriest. Een school waar ze dus veel buiten zijn.

Daarnaast proberen we ook hier thuis regelmatig buiten te gaan. Meestal gaan we één keer per week naar het bos. Voor de rest wandelen we veel en spelen we in onze tuin. Ik moet wel zeggen dat ik dat gemakkelijker vind in de lente en zomer dan in de herfst en winter. Ik ben nogal een koukleum en vind het nu gewoon iets minder aangenaam. Dat wil ik alleen niet doorgeven aan mijn kinderen. Op zich bestaat slecht weer niet he. Het hangt er maar vanaf welke kleren je aan hebt.

Net daarom zijn er een aantal dingen die ik heb aangeschaft of nog wil kopen. Zowel voor de kindjes als voor mezelf. Het gaat over de volgende items:

  • een regenpak, ofwel in z’n geheel of in twee delen
  • thermisch ondergoed
  • regenlaarzen
  • dikke sokken
  • (waterdichte) handschoenen
  • muts
  • thermosfles

Nu ik het lijstje zo zie, heb ik wat mezelf betreft echt nog wel wat werk. Tijd om eens een zoekterm te maken op 2ehands of Vinted.