Cadeaugids – knutselmateriaal

Cadeaugids – knutselmateriaal

Welkom bij cadeaugids nummer twee. Deze week één met knutselmateriaal. Het is geen lange lijst, maar wel één waar je verschillende kanten mee op kan. Het materiaal is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden.

Ik probeer altijd om milieuvriendelijke materialen te kiezen en gebruiken. Dat lukt echter niet altijd dus als je dit belangrijk vindt, check het dan even voor alle zekerheid.

Vanaf peuterleeftijd

Vingerverf Deze variant bestaat uit natuurlijke stoffen en is dus helemaal veilig.

Gekleurde batjes Wij hebben deze nog niet, maar ze staan op het verlanglijstje. Voor kleine kindjes lijkt het me leuk om de kleuren te leren kennen. Voor grotere kindjes om zo ook kleuren te mengen.

Kunstkaarten Een set kaarten met bekende schilderijen in uiteenlopende stijlen erop. Voor kleine kinderen is het leuk om naar te kijken. De grotere kunnen het gebruiken om over kunst te praten, het als inspiratie te gebruiken …

Boetseerklei Je kan dat zelf maken of kopen. Wij hebben deze al gehad en hebben nu deze. We zijn van allebei tevreden.

Boetseergereedschap Er zijn echt heel veel mogelijkheden, zelfs als je weg wilt blijven van plastic. Wij hebben een houten set van Hema, een kleine deegrol van Dille & Kamille, deze stempels en deze spuitjes. Deze zag ik langskomen op IG en vind ik er ook heel leuk uitzien.

Kleurkrijtjes Wij hebben de Crayon Rocks en zijn daar tevreden van. Van zo gauw ze niks meer in hun mond steken toch. Het grote voordeel vind ik dat de juiste pengreep erdoor gestimuleerd wordt.

Woody 3-in-1 Fijne, dikke kleurpotloden voor jonge kindjes. Je kan ze ook nat gebruiken waardoor ze wat verfachtig worden. Ook op ramen of glas tekenen is geen probleem met deze potloden.

Stempels Ook in veel verschillende vormen en maten.

Verfpenselen Heel handig omdat je geen aparte verf en penselen moet voorzien.

Dotters Althans, zo noemden wij dat op school. Het zijn een soort van stiften, maar deze hebben een schuimrubberen kussentje waardoor je ermee kan dotten.

Huidskleurige kleurpotloden En als ik zeg huidskleur, bedoel ik werkelijke alle verschillende huidskleuren die je je maar kan inbeelden.

Sjablonen Wij gebruiken ze nu door ze vast te kleven en er dan met verf op de stempelen (de peuter) of door ze te tekenen en in te kleuren (de kleuter). Je hebt verschillende thema’s van deze reeks.

Vanaf kleuterleeftijd

Wasco’s

Kleurpotloden Wij hebben er van Lyra, maar ook hier is er weer een heel breed assortiment te vinden.

Waterverf Ik ben heel lang op zoek geweest naar blokjes waterverf apart, zonder doosje eraan. Je kan zo één blokje tegelijk aanbieden aan een kind dat net leert hoe je met waterverf omgaat. Nooit gevonden, maar ik zag op IG de tip voorbij komen om een doosje te kopen en de napjes eruit te halen. Ik weet niet of dat met alle waterverfdoosjes kan, maar dat specifieke doosje kwam van Flying Tiger.

Schildersezel Dit kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ik heb ook al exemplaren gezien waarbij ze de poten wat korter gezaagd hadden. Daardoor kon die ook al door jongere kindjes gebruikt worden.

Bijenwas Goed voor de fijne motoriek, ontprikkelend en leuk om samen met je kind te doen.

Kralen Van groot tot heel klein, afhankelijk van wat je zoekt. Deze zijn al geschikt voor hele jonge kinderen en deze voor wat oudere kinderen.

Pons Een kleintje is het handigste voor jongeren kinderen.

Plakkaatverf Ik ben de onze gaan halen in een winkel waar ze heel wat schildersartikelen verkopen, maar er zijn ook potjes of flessen te koop in de speelgoedwinkel.

Voor oudere kinderen

Naaidoos Het lijkt me leuk om een setje met garen, naald, knopen, borduurgaren, borduurstof en borduurringen cadeau te doen. Als ons Juliet nog wat ouder is, ga ik voor haar zeker zo’n doosje samenstellen.

Breivork Ik kende het tot voor kort niet, maar ook dit lijkt me iets leuks om te proberen.

Ik hoop dat dit je wat inspiratie gegeven heeft. Vergeet niet om volgende week opnieuw de blog te checken voor de cadeaugids van boeken. Die van speelgoed vind je hier terug.

De linkjes die je hier terugvindt, verwijzen meestal naar de webwinkel waar ik het kocht of waar wij het van kregen. De links naar Bol.com zijn partnerlinks. Als je via die link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie op.