Geen interesse in speelgoed – jonge peuter week 11

Geen interesse in speelgoed – jonge peuter week 11

Vorige week al schreef ik over hoe ons Louise plots overal op klimt. Ze doet werkelijk bijna niets anders dan bewegen op dit moment: klimmen, tegen een bal trappen, rondwandelen met één of ander random ding in haar handen, heen en weer wiebelen op de Wobbel of erop proberen te stappen. Het is een mooie samenvatting van haar spel op dit moment.

Het speelgoed dat in haar kast staat, wordt zo goed als niet aangeraakt. En als het al gebeurt, is het om mee te nemen naar een ander deel van het huis en het daar te droppen in een schuif, wasmand of vuilbak. Haar bezigheid op dit moment is gewoon bewegen en rustig gaan zitten met wat speelgoed is er op dit moment even niet bij. Tenzij het om te kleuren is, maar ook dan is ze eigenlijk vaak in beweging.

Het is een normaal onderdeel van de ontwikkeling. Vanaf de geboorte zitten kinderen in de sensitive periode van beweging. Ik schreef er ook al eens over toen ze nog een baby was. Je kan dat hier en hier lezen. Ik probeer het ook zo te zien, ook al vind ik het met momenten doodvermoeiend. Het is een fase, ééntje waar we door moeten en die gevolgd zal worden door opnieuw interesse in haar speelgoed. Ondertussen zorg ik dat er leuke dingen te vinden zijn in die kast en wacht ik af.