Montessorivriendelijke slabbetjes – peuter week 13

Montessorivriendelijke slabbetjes – peuter week 13

Uh, wat? Jep, dat bestaat. Wij hebben er niet veel, maar het is wel een gemak. Het verschil met een gewone slab, of bavet zoals wij zeggen, is dat de Montessorivriendelijke exemplaren redelijk groot zijn en, het belangrijkste, door het kind zelf aan of uit kunnen gedaan worden. Meestal zijn ze dus met een rek die over het hoofd getrokken kan worden. Grotere kindjes kunnen ook velcro zelf aan of uit doen, maar over het algemeen is zo’n rek gemakkelijker.
Een ander voordeel van zo’n slab is dat die meestal uit twee stukken stof bestaat waardoor kindjes kunnen oefenen met het drinken uit een open beker zonder kletsnat te worden.

Op dit moment kan ons Louise de slab niet zelf over haar hoofd trekken om hem aan te doen, maar het lukt haar wel om hem uit te doen. We bewaren ze in een kastje in het kinderkeukentje waardoor ze er zelf ook één kan nemen.

Je kan er online kopen bij verschillende Etsyverkopers, maar ook bij Manine Montessori. Of je kan er zelf één maken met een patroon dat je op internet vindt (in deze blogpost vind je een aantal patronen voor verschillende varianten). Diegene die ik zelf maakte, zijn gemaakt volgens exemplaren dat wij al hadden.