Zonder scherm op reis of op restaurant – peuter week 30 & 31

Zonder scherm op reis of op restaurant – peuter week 30 & 31

Twee jaar geleden schreef ik al eens over het op reis gaan of op restaurant gaan zonder scherm. Vorige week gingen we op weekend naar Genk en ging ik dus opnieuw op zoek naar speelgoed dat geschikt was om mee te nemen. Ik kocht niets nieuw. Oh en even voor alle duidelijkheid: de tablet ging ook mee, maar werd niet gebruikt. Er werd door ons Juliet één keer naar gevraagd op de hotelkamer, maar toen kwam het niet goed uit.

Wij kiezen ervoor om onze kindjes tot ongeveer twee jaar zo goed als geen schermpjes te laten kijken. Ook niet op reis of op restaurant. Dat is een keuze die wij maken, maar die kan voor jou natuurlijk anders zijn. Ik kies vooraf speelgoed uit dat compact is en waar al een tijdje niet meer mee gespeeld werd zodat het weer nieuw lijkt. Als we in het hotel/appartement zijn dan kunnen de kindjes uit alles kiezen dat we meebrachten. Gaan we op stap dan kies ik een tweetal stuks (per kind) om mee te nemen plus een boek dat voor hen allebei kan.

Ik deel even wat ik selecteerde voor ons Louise. Deze selectie deed ik vooraf. De vetgedrukte dingen namen we uiteindelijk ook mee op weekend.

 • magnetisch tekenbord (Dat van ons komt van de kermis (ja echt!), maar dit is vergelijkbaar. En dit lijkt me ook iets leuks.)
 • papier en kleurtjes
 • een paar Sleich boerderijdieren
 • een rijgspelletje (Dat van ons is tweedehands, maar dit is vergelijkbaar.)
 • een zakje met een paar auto’s erin
 • schilderen met water
 • een doosje met een gat erin en een paar kleine pomponnetjes
 • een kleine stapeltoren
 • poppenhuispopjes
 • stapelpotjes (Dat van ons is tweedehands, maar dit is vergelijkbaar.)
 • een zakje met een opsteekspel (Dat van ons is tweedehands.)
 • een pop met een flesje (niet op de foto)

De andere dingen die je op de foto ziet staan, waren een selectie voor ons Juliet. Ze koos daar een aantal stuks uit om mee te nemen. Omdat je het misschien interessant vindt, overloop ik dat speelgoed ook even: Haba magneetspel, puzzel, kleur- en stickerboeken, Stecki, Snip snap kaartspel, domino, Loco mini, smartgame, UNO, Regenwormen junior, Ik zie ik zie van Haba, Lilli Lotto van Haba en een bellenblaas.

Naast speelgoed namen we ook nog twee boekjes per kind mee. Eigenlijk hadden we te veel bij. Ik had ons Juliet een tas gegeven die ze mocht vullen voor haar en ons Louise samen. Die bleek te ruim voor de twee nachten die we weg waren. Volgende keer kies ik dus een kleinere tas voor een weekendje weg.