Hoe kies ik activiteiten voor mijn kinderen?

Hoe kies ik activiteiten voor mijn kinderen?

Hoe kies ik welke activiteiten ik voorstel? Hoe kies ik welk speelgoed er in de kast komt? Hier zijn een aantal dingen waar ik over nadenk.

  • Wat leeft er op dit moment in ons gezin of onze omgeving? Zo waren er twee jaar geleden bouwwerken bezig naast ons. Toen ben ik op zoek gegaan naar geschikte boeken, spelletjes en activiteiten die aansloten bij dat thema.
  • Is er iets dat ik zelf graag wil proberen? Dat kan over heel uiteenlopende dingen gaan: een nieuwe wandeling, een bepaalde techniek (zoals natvilten) …
  • Staat er een uitstap op de planning of zijn we net ergens geweest? Zo zorg ik ervoor dat de Schleichdieren beschikbaar zijn als we naar de dierentuin gaan. Op dit moment zijn er wat zeegerelateerde activiteiten te zien en vinden omdat we pas naar zee gingen.
  • Welke interessante dingen kom ik tegen op blog of op Instagram? Het gebeurt regelmatig dat ik iets leuks zie en het graag wil voorstellen aan de meisjes. Soms sla ik het op, maar het gebeurt ook dat ik niet kan wachten en het bijna direct presenteer.
  • Wat vinden mijn kinderen interessant? Wat hebben ze op dit moment nodig om bepaalde vaardigheden of kennis verder uit te bouwen? Wat kunnen ze al en wat is de logische volgende stap?
  • Welk feest komt eraan? Is er een seizoenswissel? Welke activiteiten passen daar dan bij?