Herfst vieren

Herfst vieren

Woensdag 22 september begint de herfst. Ik vind het leuk om dan met de kindjes daarrond iets te doen en die overgang ook echt te vieren. Om te beginnen door de seizoenskast aan te passen. Daar gebruiken we dan kleuren als bruin, oranje, goudgeel en paars. In het vaasje van de seizoensring zetten we takjes van een naaldboom of salie. Er ligt ook altijd minstens één edelsteen bij. In dit geval gaat dat amethist zijn, denk ik. Dat alles vullen we aan met herfstvruchten, bloemenkindjes en houten stekers in de seizoensring.

Enkele ideeën die ik woensdag misschien wil doen:

  • een herfstwandeling maken
  • een slinger maken van bladeren
  • herfstliedjes zingen
  • oplijsten waar we dankbaar voor zijn
  • appelcrumble of appelbrood maken
  • kaarsjes terug systematisch aansteken tijdens het eten

Uiteraard haal ik ook de herfstboeken weer terug boven: