Het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam

Een paar jaar geleden had mijn oudste dochter interesse in het menselijk lichaam. Ik kocht toen wat boeken en vooral het spijsverteringsstelsel (kaka, you know) was toen heel interessant. Die boeken haalde ik afgelopen week nog eens boven. Niet per se omdat er vragen waren, maar gewoon omdat het mij nog wel eens leuk leek om erover te lezen.

We lazen in dit boek over onze botten en waarom die nodig zijn. Ook het flapjesboek van Usborne is trouwens een aanrader. Dat laatste is eenvoudiger dan het eerste en er zijn een heleboel flapjes die het nog leuker maken. Ook de weg van voedsel tot ontlasting is dus een interessant topic dat in allebei de boeken terug te vinden is.

De botten die we in het boek zagen, zochten we ook in ons eigen lichaam. Daarnaast haalde ik opnieuw de lagenpuzzel van een meisje boven. Ik kocht deze ooit bij Lidl, maar Beleduc heeft een gelijkaardig exemplaar. De lagen bestaan uit organen en bloedvaten, botten, bloot lichaam en aangekleed lichaam. Toen J. later die week het idee kreeg om ons lichaam te tekenen op een groot vel papier, kreeg ik dan weer het idee om die verschillende lagen op “ons” weer te geven.
Tot nu toe deden we enkel het skelet nog maar (bij de puzzel is dat de startlaag ), maar de andere omtrekken gaan waarschijnlijk ook nog opgevuld worden.

Ik word zelf altijd zo enthousiast om zo’n activiteiten met hen te doen.

Oh en voor wie het interessant vindt, lijst ik hier nog wat extra materialen op die ook aansluiten bij dit thema.

Deze post bevat partnerlinks. Die kosten jou niks, maar leveren mij een kleine commissie op als je iets koopt.