Stephanie Baumers

Een mooie [kinder]tijd – gratis FB-groep

Ik geloof dat wij als ouders een grote impact kunnen hebben op de maatschappij door kritisch te kijken naar de manier waarop wij onze kinderen opvoeden.

Als ik alleen al kijk naar de kinderen waar ik dagelijks mee te maken heb, merk ik dat er enorm veel onrust leeft bij hen. Onrust die door ons als volwassenen aangewakkerd of zelfs gecreëerd wordt. We hebben een druk leven en sleuren onze kinderen daarin mee, of ze nu willen of niet.

Met deze groep wil ik door discussies en vragen de “mainstream” opvoeding kritisch bekijken. Ik ga er vanuit dat elke ouder het beste voor heeft met zijn kind, maar misschien moeten we de klassieke methodes eens in vraag stellen. De waarheid heb ik niet in pacht, maar het lijkt me heel interessant om mijn kennis uit boeken en blogs en mijn eigen ervaringen te delen met andere ouders.

De perfecte ouder bestaat niet en dat hoeft ook niet, maar ik geloof dat we samen wel heel wat kunnen bereiken en elkaar daarin ook kunnen steunen.

De topics die ik bespreekbaar wil maken in deze groep zijn de volgende:
– zachtaardig opvoeden
– je huis inrichten volgens de Montessorimethode
– ouderschap
– trager gaan en vereenvoudigen
– discipline zonder straffen en belonen
– fijne familierituelen creëren
– buiten spelen
– mooie boeken
– spelen in het algemeen

De groep is een besloten Facebookgroep.

Is dit iets voor mij?

Ja, als je meer connectie wilt met je kind en je rustiger en geduldiger wilt zijn in je ouder zijn. Je wilt een plaats waar je gelijkgezinde mensen kan “ontmoeten” en met hen van gedachten kunt wisselen over jouw aanpak.

Je wilt de klassieke opvoeding, die ik trouwens niet als slecht wil bestempelen, in vraag stellen en hier en daar eens iets anders uitproberen.

Je wilt groeien, zowel als persoon als als ouder, en dit in een groep die je steunt, je advies en tips geeft en luistert.

Waar vind ik deze groep?

Hier.