Montessori. Je hebt er misschien al wel eens over gehoord in een onderwijscontext. Of misschien kwam je het, zoals het bij mij begon, al wel eens tegen op Pinterest. Je volgt mijn blog, of die van iemand anders, en las daar al eens een artikel. Het maakt je nieuwsgierig, maar je bent onzeker over hoe en wat.

Je vindt het interessant om je kind te volgen. Aandacht te hebben voor zijn interesses en behoeftes. Het lijkt je leuk om zelfstandigheid en autonomie te stimuleren. Je wilt je kind ondersteunen in zijn nieuwsgierigheid en activiteiten voorzien die daarbij aansluiten.

Dat ben je hier aan het juiste adres. In deze cursus krijg je zowel wat achtergrond over Montessori als praktische tips om thuis toe te passen bij jonge kinderen.

Ik heb de voordelen van Montessori thuis zelf al mogen ervaren en ben ervan overtuigd dat het, in min of meerdere mate, voor ieder gezin mogelijk is.

Waar gaan we het dan over hebben?

In week 1 krijg je meer achtergrond. Je komt meer te weten over Maria Montessori en over wat het nu precies is. Ook het verschil tussen het onderwijs en de toepassing ervan thuis komt aan bod.

In week 2 bekijken we hoe je het aanpakt bij baby’s. Zelfs bij de kleinste kindjes is het mogelijk om Montessori toe te passen. Je krijgt praktische tips en ook foto’s of filmpjes van de manier waarop wij het toepassen.

Week 3 is voor de oudere kinderen (peuters en jonge kleuters). Welke activiteiten zijn er geschikt? Hoe zorg je ervoor dat het niet uit de hand loopt? Ook in deze week krijg je praktische tips en foto’s of filmpjes van onze thuissituatie te zien.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tot nu toe werd de cursus geleid georganiseerd. Binnenkort komt deze in het permanente aanbod en zal je je dus op eender welk moment kunnen inschrijven. De inhoud blijft ter beschikking zodat je alles op je eigen tempo kan doorlopen én toekomstige updates ook krijgt.

Bij elke module hoort een video. Deze zal ook beschikbaar zijn als audio voor wie liever luistert dan kijkt. Daarnaast krijg je ook een werkboek met alle informatie uitgeschreven en daarbij ook foto’s.

Ik deel ook mijn favoriete boeken, blogs en artikels als je geïnteresseerd zou zijn in nog meer informatie.

Je vindt dit alles terug in de cursusomgeving. Er is ook een besloten Facebookgroep waar je ondersteuning krijgt van mezelf en andere ouders. Daar is er elke maand ook een live Q&A waarin ik jouw vragen beantwoord.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Deze cursus was voor mij een meerwaarde omdat er veel voorbeelden worden gegeven. Op die manier wordt het concreet. De werkwijze was voor mij persoonlijk ook top.

Laura

Ik was er al een beetje mee bezig thuis o.a. met het boek van Simone Davies, maar de cursus heeft me wel een boost gegeven om er wat actiever over na te denken en actiever mee aan de slag te gaan. Ik heb nieuwe ideetjes opgedaan. Dankjewel!

Julie
Hoe schrijf ik me in?

Binnenkort kan je je doorlopend inschrijven voor deze cursus.