Ons Dorp, een groep gelijkgestemde ouders en opvoeders die over allerlei topics bijleren en discussiëren om te groeien naar de ouder die ze graag willen zijn.

Een paar jaar geleden, na de geboorte van mijn oudste dochter, ben ik als vanzelf in een ouderschap gerold dat niet als klassiek bestempeld kan worden. Ik vond en vind het heerlijk om veel informatie op te zoeken en te lezen om zo telkens bij te leren en te groeien naar de ouder die ik zelf graag zou willen zijn. Ondertussen heb ik op die manier al heel veel informatie gevonden waarvan ik helemaal warm en enthousiast word vanbinnen. Dat wil ik heel graag delen met andere ouders en opvoeders.

Waarom? In de eerste plaats natuurlijk voor de kinderen zelf. Ik geloof dat we hen krachtiger en gelukkiger in het leven zetten als we het allemaal wat milder, wat meer in verbinding aanpakken. Volgens mij is dat iets dat iedere ouder toch wil voor zijn kind(eren). Daarnaast heb ik ook nog een andere mooie droom, een mooi idee. Door onze kinderen nu anders op te voeden en anders in het leven te zetten, hebben we ook invloed op volgende generaties. We werken mee aan een toekomst die verbinding en mildheid brengt. Broodnodig als je het mij vraagt als we kijken naar de huidige problemen in onze maatschappij (stress, burn-out, discriminatie …).

Dat idee van bewust opvoeden klinkt heel schoon als je dat zo leest, maar in de praktijk blijkt dat toch wat anders uit te pakken. Je botst op meningen van anderen, twijfels, het ontbreken van tijd om je in te lezen. Voor mij reden te meer om daar iets aan te doen en een online community op te starten.

Is dit iets voor jou?
 • Ja, als je graag wilt groeien als ouder of opvoeder.
 • Ja, als je meer verbinding wilt met jezelf, je kind(eren) en je omgeving.
 • Ja, als je graag meer rust vindt in je keuzes.
 • Ja, als je geen kinderen hebt, maar wel werkt als leerkracht, onthaalmoeder, kinderverzorger … en graag op een andere manier met kinderen omgaat.
 • Ja, als je in elke vezel van je lijf voelt dat bewust opvoeden is wat jij wilt doen.
 • Ja, als je er al mee bezig bent, maar ook als dat niet het geval is.
 • Ja, als je op zoek bent naar een community waar je in alle veiligheid terecht kan met je vragen, twijfels … Online en naarmate de groep groeit (en Covid-19 gunstig evolueert) ook offline.
Hoe werkt het?

In de cursusomgeving vind je elke maand het volgende terug:

 • videotraining over een thema dat in lijn ligt met bewust opvoeden (ook beschikbaar als audio)
 • werkboek met informatie, opdrachten en vragen
 • een lijst met interessante boeken, artikels, podcasts, video’s
 • één of twee keer per maand (afhankelijk van de nood) een videocall met mezelf en andere leden
 • extra’s zoals podcasts, livesessie met gastsprekers, kortingen voor andere cursussen of babbels, downloads …
 • online steun van gelijkgestemde ouders en opvoeders (Eventueel kan je ook offline steun zoeken wanneer er andere leden bij jou in de buurt wonen.)

Er is ook een afgesloten FB-groep verbonden aan Ons Dorp.

Je betaalt voor dit alles maandelijks €22.

Waar gaat het dan concreet over?

De afgelopen maanden ging het over straffen en belonen, verbindende communicatie, innerlijk werk en mindfulness als ouder en gevoelens coachen. De komende maand gaan we het hebben over liefdevolle grenzen stellen.

De thema’s zijn uiteenlopend en gaan niet enkel over je relatie met je kind(eren), maar ook over jezelf.

Wat vinden de huidige inwoners van Ons Dorp ervan?

Ik kreeg informatie waar ik zowel privé als professioneel iets mee ben. Er is voldoende begeleiding van Stephanie. De livesessie is een mooie manier om contact te leggen met de anderen.

De videotraining en het werkboek hebben me absoluut getriggerd en tot nieuwe inzichten gebracht. De combinatie van beide is ook absoluut een meerwaarde. De inhoud is absoluut professioneel samengesteld! Ik ben enorm blij dat ik erbij ben. Bedankt!

De cursus is weer enorm interessant en ik heb het gevoel dat ik hier ook echt weer mee aan de slag kan op lange termijn. Dankjewel voor al het harde werk dat je hierin steekt!

Nog eens dankjewel, Stephanie! Dit (de videocall) is zo waardevol! Ik ga met een gevuld hartje en leger hoofd slapen.

Hoe schrijf ik me in?

Momenteel zijn de poorten gesloten. Je kan je op de wachtlijst zetten zodat ik je op de hoogte kan houden wanneer inschrijven weer mogelijk is.