Hier vind je onze huidige selectie aan kinderboeken. Ik verander deze elk seizoen, maar ook tussendoor komen er andere boeken bij. Soms in een bepaald thema, soms ook gewoon of wanneer we naar de bib gingen.

Zomer

Zomer
Een kleurrijk kartonboekje waarin Gerda Muller kinderen kennis laat maken met veel van wat seizoenen zowel binnenshuis als buitenshuis bieden.
Met oma en opa aan zee
Anna zit in de auto bij oma en opa. Ze rijden naar hun vakantiehuisje aan zee. Daar blijven ze een paar dagen logeren. Anna verveelt zich geen moment op het strand: spelen in het zand, pootjebaden, schelpjes zoeken … Een dag aan zee is veel te snel voorbij!
Anna en de zomer
Het is zomer! De zon schijnt en het is heerlijk warm buiten. Met haar sandaaltjes aan huppelt Anna door het gras. De grassprietjes kietelen aan haar tenen. Anna is dol op de zomer. Met kleine Lars speelt ze in de zandbak. En samen plonsen ze lekker in het zwembadje. Dan heeft mama een leuke verrassing voor hen …
Rikki aan zee
Rikki gaat op vakantie. Naar zee! Samen met papa, mama en kilo’s kampeerspullen. Het wordt een geweldige reis. Niet alleen de zee maakt indruk op Rikki, ook meisjeskonijntje Abril zal hij niet snel vergeten …

Emoties

Mijn lieverdje
Welterusten, mijn lieverdje. En onthoud: ik hou van je als je lief bent, en als je stout bent; als je dapper bent, en als je bang bent; als je me iets vertelt, of als ik jou iets vertel … Zal ik je een geheimpje verklappen? Ik hou altijd van jou! Een zacht en aandoenlijk prentenboek over moederliefde.
Knuffel
Egel was verdrietig. Zo verdrietig als een egel maar kon zijn. Zo verdrietig dat er maar een ding was dat hem blij kon maken… Schildpad was verdrietig. Zo verdrietig als een schildpad maar kon zijn. Zo verdrietig dat er maar een ding was wat hem blij kon maken… Een egel en een schildpad zijn allebei op zoek naar een knuffel. Ieder afzonderlijk vragen ze de dieren die ze tegenkomen om hen te knuffelen, maar niemand wil. Egel is te stekelig, schildpad is te hard. Ze staan op het punt om op te geven… maar dan vinden ze elkaar! Plotseling zijn de stekels van de egel en het schild van de schildpad geen probleem meer: ze kunnen elkaar knuffelen! Knuffel is een omkeerboek: je kunt het boek zowel van voren naar achteren als van achteren naar voren lezen.
Gewoon zoals je bent
Kleine Snuf kan niet in de rij lopen. Er is ook zoveel te zien – zoals Girafs superlange steltpoten en Gnoes puntige prikhoorns. En dan ziet hij Krokodils hap-snap-tanden… Kijk uit, Kleine Snuf!

Andere mooie kinderboeken

Samen hier
Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: “Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’