Hier vind je onze huidige selectie aan kinderboeken. Ik verander deze elk seizoen, maar ook tussendoor komen er andere boeken bij. Soms in een bepaald thema, soms ook gewoon of wanneer we naar de bib gingen.

Baby

Global babies
Een kartonboekje met foto’s van baby’s overal ter wereld.
Smile
Een kartonboekje met foto’s van jonge kindjes.
Dag groot paard
Levendig fotoboekje waarin kleine kinderen met favoriete dieren omgaan. Met uitnodigende versjes vol klank en ritme, die de taalontwikkeling van peuters stimuleren.
Rupsje Nooitgenoeg – telboekje met vingerpopje
Kartonboekje van Rupsje Nooitgenoeg met een vingerpopje
Hallo – mijn eerste woordenboek
Leer aan de hand van kleurrijke foto’s allerlei eerste woordjes kennen – gegroepeerd rond 16 thema’s, zoals groenten, fruit, familie en lichaamsdelen. Een fraai vormgegeven kijkwoordenboek voor zowel jonge Nederlandstalige kinderen als oudere niet-Nederlandse kinderen die hun weg in onze taal moeten vinden. Aanwijzen en benoemen maar!

Herfst

Herfst
Een kleurrijk kartonboekje waarin Gerda Muller kinderen kennis laat maken met veel van wat seizoenen zowel binnenshuis als buitenshuis bieden. (Ik vind het Nederlandstalige versie niet meer, maar eigenlijk maakt het niet uit. In het boekje staat geen tekst dus het is enkel de titel die eventueel stoort.)
Kijk- en zoekboek – Het is herfst
Een zoekboek met allemaal taferelen uit de herfst.
Okke, Nootje en Doppejan
Een gezellig herfstboek over de avontuurlijke reis van twee eikeljongetjes.
Een zaadje in de wind
Aan de hand van kleurrijke collages en een simpele maar poëtische tekst vertelt Eric Carle het fascinerende verhaal van de levenscyclus van een bloem. Tien zonnebloemzaadjes worden meegevoerd door de wind. De reis is gevaarlijk en lang, en uiteindelijk zal alleen het kleinste zaadje uitgroeien tot een schitterende zonnebloem.

Emoties

Mijn lieverdje
Welterusten, mijn lieverdje. En onthoud: ik hou van je als je lief bent, en als je stout bent; als je dapper bent, en als je bang bent; als je me iets vertelt, of als ik jou iets vertel … Zal ik je een geheimpje verklappen? Ik hou altijd van jou! Een zacht en aandoenlijk prentenboek over moederliefde.
Knuffel
Egel was verdrietig. Zo verdrietig als een egel maar kon zijn. Zo verdrietig dat er maar een ding was dat hem blij kon maken… Schildpad was verdrietig. Zo verdrietig als een schildpad maar kon zijn. Zo verdrietig dat er maar een ding was wat hem blij kon maken… Een egel en een schildpad zijn allebei op zoek naar een knuffel. Ieder afzonderlijk vragen ze de dieren die ze tegenkomen om hen te knuffelen, maar niemand wil. Egel is te stekelig, schildpad is te hard. Ze staan op het punt om op te geven… maar dan vinden ze elkaar! Plotseling zijn de stekels van de egel en het schild van de schildpad geen probleem meer: ze kunnen elkaar knuffelen! Knuffel is een omkeerboek: je kunt het boek zowel van voren naar achteren als van achteren naar voren lezen.
Gewoon zoals je bent
Kleine Snuf kan niet in de rij lopen. Er is ook zoveel te zien – zoals Girafs superlange steltpoten en Gnoes puntige prikhoorns. En dan ziet hij Krokodils hap-snap-tanden… Kijk uit, Kleine Snuf!
De kleur van emoties
Heb je een rommeltje gemaakt van je emoties? Je moet ze netjes ordenen: elk een eigen kleur en elk een eigen plekje. Dit boek helpt je daarbij. Een spectaculair pop-upboek vol kleuren, vol emoties en vol verrassingen. Simpelweg voor iedereen met emoties.

Andere leuke kinderboeken

Samen hier
Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: “Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

Gedichtenboeken

Ik wou dat ik een vogel was
Dit is een rijk geïllustreerde verzameling van 366 natuurgedichten – één voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. Gevuld met bekende favorieten en nieuwe gedichten, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs. Een prachtig boek om in te grasduinen, of om elke dag open te leggen!
Wie knipt de tenen van de reus?
Net als kusjes smaken ook woorden, rijmen en versjes naar meer. De mooiste gedichten voor de allerkleinsten van makkelijk naar moeilijk. Van eenvoudig rijmpje tot ‘echt’ gedicht, in een boek dat meegroeit met het niveau van peuters en kleuters. Duik samen de wondere wereld van woorden in…