coach, blogger, ambassadeur, leraar

Ik ben mama van twee dochters en woon samen met hen en mijn vriend ergens in de Kempen.

Ik ben een gids voor vermoeide, gestreste mama’s, die zich aangesproken voelen door het idee om bewuster, natuurlijker en eenvoudiger mama te zijn, maar geen idee hebben hoe dan. Zij aan zij gaan we samen op pad en laat ik een licht schijnen op een andere manier van opvoeden, van leven. Eén waar je jezelf en je kinderen naast elkaar ziet, verbonden en vol liefde.

Hoewel ik mezelf zie als een geitenwollensok (zonder negatieve ondertoon), beloof ik dat het met de kennis en ervaring die ik al opdeed niet te woehoe zal zijn. Wat jouw intuïtie je duidelijk wil maken, wordt ondersteund door heel wat theorie. Ik ben er om concrete stappen aan te bieden en het werkelijkheid te laten worden.

Een mooie [kinder]tijd gaat uiteraard over al het moois dat je je kind wilt geven: liefde, (zelf)vertrouwen, verbondenheid, vrijheid en een kritische geest. Maar het gaat ook over jezelf en hoe jij jezelf een mooie tijd kan geven door bewust, natuurlijk en eenvoudiger te leven.

Ik stel voor dat je er een lekker drankje bij neemt, eens diep in- en uitademt en dan beginnen we eraan.

Mijn waarden

Bewust ouderschap

Voor mij betekent dit dat je je informeert over een andere manier van opvoeden waarbij de noden van iedereen centraal staan, waar verbondendheid belangrijk is en waar er ingezet wordt op samenwerking. Daarna maak je bewuste keuzes in de manier waarop jij wilt opvoeden.

Natuurlijk leren

Hoewel mijn oudste dochter, voor nu, naar school gaat, vind ik het enorm belangrijk dat mijn kinderen kunnen leren op een natuurlijke manier die tegemoet komt aan hun eigen ontwikkeling en tempo. Vrijheid, vertrouwen en ondersteuning zijn daarin sleutelwoorden.

Eenvoudiger leven

Ik heb het over eenvoudiger en niet over eenvoudig leven. Minimalisme wordt vaak gelinkt aan cleane, witte ruimtes en mensen die praktisch geen spullen hebben. Hoewel dat bewust omgaan met spullen wel een onderdeel kan zijn van minimalisme, betekent het voor mij vooral leven naar wat belangrijk is voor jou en je gezin en op basis daarvan keuzes maken.

Mijn overtuigingen

Ik geloof dat kinderen, net als volwassenen, recht hebben op respect en medeleven.

Ik geloof dat we allemaal in staat zijn om op een verbindende manier te communiceren met onszelf, ons gezin en anderen.

Ik geloof dat je door kleine stapjes te zetten verandering kan brengen in je eigen leven, je gezinsleven en ver daarbuiten.