Stephanie Baumers

Thuisklasje

Het thuisklasje is een groepje van maximum 5 kinderen (plus de twee van mezelf) die een dagje komen spelen en plezier maken bij mij thuis. Ik ben een leerkracht lager onderwijs en een mama die geïnspireerd wordt door afgestemd opvoeden, Montessori thuis, Waldorf en unschooling.

Tijdens zo’n dag is vooral veel ruimte voor spel en projecten die de kinderen zelf aanbrengen. Maar ook voor eventuele herhaling van leerstof of het geven van uitleg kan er tijd voorzien worden. Doordat het om een klein groepje gaat, is er voldoende tijd om ieder kind aandacht te geven.

Hoe ziet zo’n dag eruit?

Rond 10u is er een kringmoment om de dag te openen. We lezen boeken, zingen liedjes en maken plannen voor de rest van de dag. Dan is er tijd voor wat ik graag “het project” noem: iets waaraan een kind graag wil werken of iets over wil bijleren. En dat iets kan heel uitgebreid zijn: leren lezen, borduren, koken, experimenten uitvoeren … Ook voor de klassieke aanpak van leerstof (met werkboeken) is er hier ruimte.

Tussen 12u en 13u ruimen we op en eten we samen. Daarna lees ik voor of mogen de oudere kinderen zelf lezen. Dit is de aanzet tot een rustmoment waarbij de kinderen even iets alleen doen: puzzelen, tekenen, een smartgame spelen … De bedoeling is vooral om iedereen even wat ruimte te geven.

Daarna is er tijd voor vrij spel binnen of buiten. Ik zet nog wel een invitation to play klaar, maar dat is niet meer dan dat: een invitation.

De exacte uren spreken we onderling af omdat dit van gezin tot gezin en van kind tot kind kan verschillen.

Hoe zit dat praktisch?

Het thuisklasje gaat elke donderdag door bij mij thuis in Retie (met hier en daar een rustdag). Er kunnen maximum 5 kinderen tussen 3 en 10 jaar komen per keer.

Je schrijft je kind in via onderstaande kalender. Heb je meerdere kinderen dan schrijf je ze allemaal apart in.

Een dagje thuisklas kost €30 voor je eerste kind, €25 voor het tweede en €20 voor het derde. Wat is er in deze prijs inbegrepen? Komt je kind geen hele dag dan wordt de prijs berekend op het afgesproken aantal uren.

  • alle spel- en projectmaterialen (Tenzij het om iets specifieks gaat dat ze meebrengen van thuis.)
  • professionele begeleiding
  • tussendoortjes en de hele dag door water en thee

De kinderen brengen van thuis zelf een lunchpakket mee. Wanneer er iets gekookt wordt tijdens de projecttijd, wordt dit ook opgegeten tijdens de lunch of in de namiddag.

Twijfel je of is het de eerste keer dat je kind komt? Maak dan eerst even een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We babbelen kort en kijken of het klikt. Af en toe zijn er ook opendeurtjes: momenten om eens te komen piepen. Die data verschijnen hier.

Wil je je kind graag inschrijven? Dat kan via de kalender hieronder.