Word de ouder die je wilt zijn.

Herkenbaar?
 • Ik nam me voor om vandaag niet te roepen tegen mijn kinderen. Dat lukte niet. Nu voel ik me een slechte moeder.
 • Ik wil mijn kind niet in de hoek zetten en ook geen time out geven, maar ik heb geen idee wat ik dan wel kan doen bij ongepast gedrag.
 • Wat doe ik in hemelsnaam wanneer mijn kind zich in het midden van de supermarkt verliest in een woedebui? Het is verschrikkelijk lastig om kalm te blijven als ik die blikken voel van mensen die denken dat ik mijn kind niet in de hand heb.
 • Help, ik zie het niet meer! Wat ik doe werkt niet en ik zie geen andere mogelijkheden meer.

Het kan een lastig pad zijn, dat ouderschap. En helemaal wanneer je kiest voor een pad dat redelijk onbekend is: bewust ouderschap, afgestemd opvoeden, mild ouderschap of welke term je er dan ook voor gebruikt. In ieder geval ouderschap waarbij je rekening houdt met wie je kind is en wat het nodig heeft.

Toen ik mama werd had ik me totaal niet voorbereid. Ik ging het gewoon aanpakken zoals ik het kende: niet te soft zijn, bekrachtigen met beloningen en complimenten, consequent zijn en weet-ik-veel-wat-nog. Tot het zover was… Al mijn principes, en dat waren er heel wat, gingen overboord. Ik wou dat de borstvoeding zou lukken, begon met dragen, wou mijn kind zo dicht mogelijk bij mij houden… Per toeval leerde ik Montessori thuis kennen, ging ik lezen over opvoeden zonder straffen en belonen, leerde ik over het toelaten van alle emoties en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik zocht en zoek veel informatie, las en lees veel boeken, volgde en wil (nog) veel opleidingen volgen. Ik deed het allemaal zelf, maar heb ondertussen ook al gemerkt hoe fijn het kan zijn als er iemand is die met je meedenkt, het van een andere kant bekijkt, nieuwe informatie aanbrengt …

Daarom wil ik graag op pad gaan met jou.

Is dit iets voor jou?
 • Wil je je kalm voelen op de uitdagende momenten?
 • Wil je concrete tips en tricks om toe te passen op de moeilijke momenten?
 • Wil jij de mama zijn die je in je hoofd hebt en genieten van de momenten met je kinderen?

Ja, ja en ja? Lees dan vooral verder.

Waar gaan we het over hebben?
 1. Waarden en prioriteiten Eerst en vooral gaan we een blik werpen op de prioriteiten van jouw gezin én gaan we bekijken hoe je die ook echt voorop kan stellen.
 2. Thuisomgeving De thuisomgeving heeft een niet te onderschatten effect op kinderen en hun welzijn. Het doel is dus om een stimulerende maar kalme omgeving te creëren.
 3. Familieritme Daarna ontwerpen we een familieritme dat tegemoet komt aan de noden van elk gezinslid.
 4. Emoties Ik bekijk met je wat er gebeurt bij je kind wanneer het overspoeld wordt door hevige emoties. Daarnaast geef ik je ook concrete tools om hier op een afgestemde en effectieve manier mee om te gaan.
 5. Uitdagend gedrag Ik help je te ontdekken waarom je kind niet in staat is om aan jouw verwachtingen te voldoen en voorzie je van een verbindende aanpak die je ondersteunt bij moeilijke momenten en rekening houdt met wie je kind is.
 6. Zelfzorg We gaan op zoek naar jouw triggers, bekijken wat er nodig is om je kalm te voelen en zorgen ervoor dat ook jouw noden gezien en gehoord worden (ook door jezelf).
Wat levert het je op?

Binnen zes weken

 • weet jij wat belangrijk is voor jou en je gezin en stem je je leven daarop af.
 • geniet van je een eenvoudige thuisomgeving.
 • fladder je door een familieritme dat je bewust gekozen hebt.
 • bied je een adequaat antwoord op hevige emoties.
 • voel je je meer verbonden met je kind(eren).
 • heb je een duidelijk plan van aanpak.
 • snap je beter wat je kind nodig heeft.
 • snap je ook beter wat jij nodig hebt en hou je er ook rekening mee.
 • voel je je zelfzekerder als mama.
Wat krijg je?

In een coachingpakket zit het volgende:

 • zes babbels van één uur (ofwel via Zoom ofwel tijdens een wandeling)
 • een persoonlijke geschreven neerslag
 • onbeperkt e-mailverkeer gedurende acht weken

Je krijgt ondersteuning voor de uitdagingen die jij dagelijks tegenkomt en dat vanuit je luie zetel als je dat wilt. Of tijdens een verfrissende wandeling als je in de buurt woont. Hoewel het coachingspakket steunt op de eerder genoemde zes pijlers, vertrekken we uiteraard van jouw verhaal en krijg je een persoonlijk plan van aanpak.

Wat mag dat dan wel kosten?

Voor het hele pakket betaal je €350.

Ik begrijp dat dit een hele hap uit het gezinsbudget is. Zie het als een investering in jezelf en je gezin. Wil je dit heel graag doen, maar zie je financieel niet goed hoe? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen om samen een oplossing te zoeken.

Boek hier rechtstreeks een gratis intakegesprek. Dat is geheel vrijblijvend om te kijken of we een goede match zouden zijn. Ik leg in dat gesprek uit wat ik te bieden heb. Jij kan me vragen stellen voordat je definitief beslist om in het coachingstraject te stappen.