Stephanie Baumers

Babbel

Mama zijn. Voor mij is het wat ik ben. “Natuurlijk want je hebt twee kinderen” hoor ik je denken. Dat klopt, maar dat bedoel ik niet. Ik voel dat ik mama ben en dat dat een rol is die me bijna volledig vult. Het klinkt wollig en wazig en ik kan het niet anders uitleggen. En toch… Zelfs met dat gevoel kan het met momenten heel moeilijk zijn. Ik voel me soms machteloos, radeloos, hulpeloos, onzeker, boos … Er zijn zoveel meningen, theorieën, opvattingen en tips die je langs alle kanten krijgt en dan is het soms moeilijk om je eigen gevoel te volgen. Om te doen wat jij voelt dat je moet doen. Om te kiezen voor wat goed is voor jou en je gezin. 

Op zo’n momenten heb ik al ervaren hoe fijn het kan zijn om even een babbel te hebben met iemand. Met iemand die luistert, écht luistert en die aandacht heeft voor jou en je verhaal. Iemand die gelijkgestemd is, maar haar mening niet opdringt. Iemand die kennis heeft, maar je enkel suggesties doet en de verantwoordelijkheid legt bij jou. Iemand die ver genoeg van je afstaat om met een frisse blik te kunnen kijken naar je situatie, maar die niet afstandelijk is. 

Klinkt herkenbaar? Ik kan zo iemand voor jou zijn! 

Is dit iets voor jou?
  • Ja, als je worstelt met het volgen van je gevoel als mama.
  • Ja, als je je soms machteloos voelt in je relatie met je kind(eren).
  • Ja, als je onzeker bent over de keuzes die jij maakt of wilt maken voor jezelf en je gezin.
  • Ja, als je graag een rustiger en eenvoudiger gezinsleven wilt.
  • Ja, als je zonder straffen en belonen wilt opvoeden, maar geen flauw idee hebt hoe dan.
  • Ja, als je getriggerd wordt door gedrag van je kind(eren).
  • Ja, als je telkens opnieuw botst op dezelfde problemen en je dit wilt aanpakken.
  • Ja, als je een luisterend oor wil.
  • Ja, als je jezelf en je kind een mooie kindertijd wilt geven en je hierbij wel wat tips kan gebruiken.
Wat kan je verwachten?

Er zijn twee mogelijkheden: een wandelbabbel of een videobabbel.

Wie in de buurt van Turnhout-Mol-Geel woont (of de verplaatsing naar die regio wil maken), kan met mij een wandelbabbel doen. Die gaat door in het Prinsenpark (Retie), de Liereman (Oud-Turnhout) of het Turnhouts Vennengebied. 

Is een wandelbabbel geen optie? Ook een videobabbel is mogelijk. 

De inhoud van zo’n babbel is, los van de vorm, hetzelfde: we praten over een onderwerp dat jij aanbrengt. Je vindt in mij een luisterend oor, een kritische geest die je situatie vanuit een ander standpunt bekijken en iemand die je helpt om alles duidelijk in beeld te krijgen. Wat je van mij niet krijgt, zijn pasklare antwoorden en strikte orders die je kan opvolgen. Ik kan jou niet vertellen hoe jij je kind moet opvoeden. Jij kent je kinderen en je gezin het beste dus ga ik er vanuit dat jij zelf het best kan inschatten wat er wel of niet kan werken. Uiteraard bied ik je wel praktische tips aan die je kan uitproberen.  

Wil je graag eerst kennismaken om te kijken of we wel klikken? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik luister naar je verhaal en geef alvast een aanzet om van start te gaan. Voor een kennismakingsgesprek voorzie ik 20 minuten. 

Wat zeggen anderen?

Ik kreeg van Stephanie de bevestiging van dingen die ik al dacht of deed, maar ze zette me ook aan om bij enkele zaken opnieuw stil te staan en om dingen uit te proberen. Tijdens de babbel luisterde ze empathisch en dacht ze mee na. Heel fijn dat dat allemaal op een naturelle, spontane en toegankelijke manier gebeurde. Dankjewel! 

S. 

Ik vond het heel waardevol om de dingen waar ik mee zit even te kunnen voorleggen aan een neutraal persoon. Jouw visie er op was heel nuchter en bedachtzaam, ik kon er echt mee aan de slag. Bedankt voor de fijne babbel!

Zoë

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Je kan je afspraak zelf inplannen. Wil je

Na ons gesprek krijg je een schriftelijke neerslag en een week later een e-mail om te kijken hoe het gaat en of je, geheel vrijblijvend, nog extra hulp nodig hebt.

Een videobabbel kost €15 per kwartier. Ook voor kleinere of concrete vragen kan je dus (online) bij mij terecht. Wandelbabbels zijn enkel te boeken vanaf een uur (€60).