Stephanie Baumers

Natuurgroepje

In de natuur valt er zoveel te beleven en te leren. Met het natuurgroepje wil ik graag op pad gaan met kinderen die thuisonderwijs krijgen, of niet voltijds naar school gaan, om een paar uurtjes te leren, te spelen en te ontdekken.

Hoe ziet het natuurgroepje eruit?

Van 10.30u tot 13.30u zijn we buiten in het bos. Ik begin met het voorlezen van een verhaal of gedicht dat gelinkt is aan een bepaald thema. Daarna gaan we op pad. In de kar die ik bij heb, sleur ik boeken mee om dingen op te kunnen zoeken of er meer over te lezen. Ook creatief materiaal als kleurpotloden, stiften en verf zitten daarin. Zo kunnen we na onze zoektocht een neerslag maken van wat we gezien en geleerd hebben. Afhankelijk van het thema breng ik ook nog ander materiaal mee om te creëren of experimenteren. Ergens tussenin lunchen we gezamenlijk.

Er is geen vast programma om af te werken. Ik probeer rekening te houden met de kinderen, het weer en de locatie. Niemand is verplicht om iets te doen.

Hoe zit dat praktisch?

Het natuurgroepje gaat door in het Prinsenpark in Retie. Uitzonderlijk kan dit ergens anders doorgaan als het thema zich daartoe leent. Er kunnen maximum 5 kinderen tussen 3 en 10 jaar deelnemen. Kleuters worden tijdens het natuurgroepje vergezeld van een (groot)ouder. Bij kinderen vanaf 6 jaar kan dat, maar moet het niet.

Het natuurgroepje kost €15 per kind (€10 vanaf het tweede kind per gezin). Wat is er in deze prijs inbegrepen?

  • alle materialen
  • begeleiding van de activiteiten die ik voorzie
  • thee en soep

De kinderen (en begeleidende volwassenen) brengen zelf een lunchpakket en eventueel een tussendoortje mee. Zorg ook voor aangepaste kledij want we zijn gedurende die drie uur de hele tijd buiten.

De data waarop een nog een plaatsje vrij is, vind je hieronder terug. Je kan je kind via de kalender inschrijven. Wil je graag meer informatie of je op de wachtlijst zetten voor een andere datum? Stuur een mailtje naar baumers.stephanie@gmail.com.