Stephanie Baumers

Freebies

Gratis materiaal om je op weg te helpen

Starten met Montessori

Als je Montessori pas ontdekt, lijkt het alsof je hoofd gaat ontploffen van alle mogelijkheden en ideeën. Dat was bij mij toch zo. Die eerste stap zetten om te beginnen kan dan groot zijn. Deze download helpt je daarbij. Ik maakte een lijstje met daarin de vijf eerste dingen die ik deed toen ik Montessori pas ontdekte. Je krijgt met andere woorden vijf basic tips die je in principe onmiddellijk kan toepassen. Handig toch?

Opvoedingsfilosofieën

Tegenwoordig hoor je elke dag wel een nieuwe term wat opvoeding betreft. Er zijn zoveel verschillende filosofieën, theorieën en stijlen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik bundelde in dit e-book een aantal opvoedingsfilosofieën, hun belangrijkste doel en op welke manier je dat doel kan bereiken. Je krijgt ook telkens een lijstje met interessant leesvoer als je graag nog meer wilt weten. De informatie is puntsgewijs samengevat en dus heel overzichtelijk.

Pink series 3-delige kaartjes

Wie een beetje interesse heeft in Montessori heeft ze misschien al wel eens gezien: drie kaartje die bij elkaar horen met op de ene een foto, op de andere een woord en op de derde die twee bij elkaar. Dat zijn 3-delige kaartjes. Ik maakte een set dat het leren leren ondersteunt. Of ja, ik maakte er drie met enkel klankzuivere woorden (wat je hoort is wat je schrijft): korte, lange en andere klinkers. Hier vind je een voorbeeldje van de korte klank (a).

Benieuwd naar de volledige versie? Je kan die hier aankopen.