Stephanie Baumers

Mijn verhaal

Welkom op mijn website.

Ik ben Stephanie, mama van twee dochters en eigenaar van dit plaatsje op het internet. Ik ben hier een aantal jaren geleden beginnen bloggen over bewust ouderschap en Montessori at home. Op dat moment was ik ongeveer anderhalf jaar mama en had ik die dingen net ontdekt. Er ging een nieuwe wereld voor mij open en dat wou ik graag delen met anderen. Ondertussen ben ik niet meer alleen een “bewuste” ouder, maar ook een huisonderwijzer. Een hele nieuwe wereld waar ik ook veel over te zeggen en delen heb.

Q&A

Wat is je achtergrond?

Ik heb een bachelor lager onderwijs en een master opleidings- en onderwijswetenschappen. Kort samengevat voelde ik tijdens die bachelor al dat ik niet voor een klas ging staan. Ik wou nog verder studeren en ging voor de kortste master die mogelijk was én toch in mijn interesseveld lag. Ik zag namelijk wel iets in educatief medewerker zijn.

Uiteindelijk raakte ik niet onmiddellijk aan de bak met die master, maar wel als zorgcoördinator met die bachelor. Dat lag me op zich wel dus ben ik acht jaar zorgleerkracht- en coördinator geweest (met af en toe een klasopdracht en een paar maanden vervangend directie).

Waarom doen jullie aan huisonderwijs?

Rare keuze misschien als leerkracht. Of net niet. Sinds ik mama ben, was ik het type leerkracht dat verandering wou zien in het onderwijs. Ik weet dat er supergoede leerkrachten en scholen zijn. Dat er mensen zijn die elke dag hun stinkende best doen, maar botsen op de muren van het systeem. Dat in mijn ogen verouderd is. Ik zeg dit omdat ik niet tegen scholen ben. Helemaal niet.

Mijn oudste dochter ging naar school, deed het daar goed en ging graag. Maar al sinds ze klein was, volg ik Engelstalige huisonderwijsblogs. Het leek er totaal niet op dat wij dat ook gingen doen. Tot daar plots toch “een kans” was en we het een kans gaven.

Wil dat zeggen dat we dat altijd gaan blijven doen? Nee. We bekijken het jaar per jaar.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn eerste reactie is om te beginnen lachen want vrije tijd, wat is dat? Maar eigenlijk is dat niet waar. Ik zorg dat ik elke dag, zonder uitzondering, dingen voor mezelf doe.

Ik lijst ze even op: bewegen door te gaan joggen of een yoga- of pilatesfilmpje te doen, mediteren, voedzaam eten, lezen en journalen.

Daarnaast probeer ik regelmatig te wandelen met mijn gezin of met een vriendin, hou ik van nieuwe dingen leren als die in mijn kraam passen (de kraam van persoonlijke groei en spiritualiteit) en ben ik heel graag aan de zee.

Oh ja en toffe ideeën zoeken of maken voor mijn kindjes vind ik ook heerlijk!

Waarom moeten we bij u zijn als het op huisonderwijs aankomt?

Oeh, zo’n lastige vraag om over mezelf te beantwoorden, maar ik ga het toch doen. Ik was dan wel een leerkracht, maar ik zie leren overal. En dat mag je redelijk letterlijk nemen. Gaan we wandelen? Ik zie dat mijn kinderen leren. Gaan we naar het bos? Ik zie dat mijn kinderen leren. Zijn we thuis en spelen ze? Ik zie dat mijn kinderen leren. En zij niet alleen trouwens.

Maar dus, ik zie leerprocessen in het dagelijks leven heel gemakkelijk. Daarnaast heb ik een talent om toffe materialen te vinden of leuke activiteiten te bedenken. De combinatie van dat alles maakt mij de geknipte sidekick voor jouw huisonderwijs.