Voor een mooie [kinder]tijd
Stephanie Baumers

Mijn aanbod

Hoe kan ik je helpen?

Ik laat je graag zien wat ik voor je in petto heb.

Geen idee of huisonderwijs iets voor jullie is? Weet je dat je wilt starten, maar krijg je het wat benauwd als je denkt aan die verantwoordelijkheid? Geef je al huisonderwijs, maar lijkt het je leuk om af en toe wat vragen te kunnen stellen aan anderen of om wat stoom af te kunnen blazen? Awel, ik kan je daarmee helpen.

question marks on paper crafts
Blogpost

Lees Eerste hulp bij huisonderwijs in Vlaanderen

Vraag je je af of je wel zomaar kan beginnen met huisonderwijs? En hoe dat zit met een planning? En of je materialen krijgt?

Ik geef je met veel plezier antwoord op die vragen.

Membership

Ondersteuning in huisonderwijs

Geef jezelf de nodige ondersteuning in de vorm van een membership met een wekelijkse nieuwsbrief, een platform met leerrijke activiteiten en informatieve filmpjes voor jou als huisonderwijsouder, een maandelijkse online huisonderwijscirkel en eventueel een trimestrieel gesprek met mezelf.

Er zijn verschillende combinaties van ondersteuning mogelijk. Klik dus zeker even door om te kijken wat jij nodig hebt.

photo of people reaching each other s hands
crop woman with gift card on valentines day
nieuwsbrief

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief Brieven voor een mooie [kinder]tijd

Je ontvangt dan twee tot vier keer per maand een virtueel pakketje vol met ideeën, hersenspinsels en inspiratie.

Concreet betekent dit dat je speelgoed-, boeken- en activiteitentips krijgt, samen met ouderschapshacks, interessante links en stukjes uit mijn persoonlijk leven (aangezien ik geen Instagram meer doe).

coaching

Huisonderwijsbabbel

Wil jij eens sparren over de mogelijkheid om huisonderwijs te geven? Ga je starten maar wil je graag samen nadenken over de aanpak? Geef je huisonderwijs, maar zit je met de handen in het haar wat betreft een specifiek onderwerp, jullie ritme en structuur of de sfeer en gezelligheid? Een huisonderwijsbabbel is nuttig om je gedachten uit te spreken, te ordenen en (weer) rust te voelen. Dat is het doel.

Een coachingsbabbel vindt online plaats via Zoom. Je kan zelf een afspraak vastleggen op een moment dat dat voor jou past.

online cirkel

Huisonderwijscirkel

Huisonderwijs kan soms eenzaam voelen. Veel startende gezinnen kennen nog niet veel huisonderwijzers. Er kan wat weerstand zijn bij de dichte omgeving. Hoe fijn is het dan om maandelijks een gesprekje te hebben met andere vrouwelijke huisonderwijzers.

De volgende huisonderwijscirkel gaat door op zaterdag 25 mei om 10.30u.

(gratis) downloads

Printables

(Gratis) printables die je kan gebruiken ook als je geen huisonderwijs geeft.

Wil je thuis graag gebruiken maken van educatief materiaal om je kind te helpen in het zelfstandig zijn of om het te ondersteunen in zijn leerproces? Check dan deze pagina waar je een aantal gratis downloads vind.

replay online workshop

Deschooling, morning basket, leren lezen à la Montessori …

Ik gaf in het verleden al een aantal online workshops en/of webinars over verschillende onderwerpen.

Sommige webinars/workshops zijn vooral interessant voor huisonderwijzers, maar er zitten er ook bij die heel wat informatie van onschatbare waarde bevatten voor niet-huisonderwijzers.

live reeksen

Ouder-kindyoga

Ik noem het zo omdat het ding nu eenmaal een naam moet hebben, maar stel je bij de term yoga niet enkel onmogelijke poses en stille lessen voor. Dat is ouder-kindyoga niet. Wat is het dan wel? Eigenlijk vooral een bewuste keuze om één keer per maand een uurtje tijd samen door te brengen en te genieten van elkaar gezelschap.