Stephanie Baumers

Ouder-kindyoga

Zin om één keer per week (of per maand voor de peuters) wat qualitytime te beleven met je kind? Of heb je nood aan wat meer verbinding met je kind? Ben je op zoek naar iets dat je samen kan doen? Ouder-kindyoga is het antwoord!

Wat kan je verwachten?

De lessen vertrekken vanuit een prentenboek. De rest van de les bestaat uit yogaposes, die jullie samen of apart uitvoeren, ademhalingsoefeningen, massageverhaaltjes, visualisaties, tekenactiviteiten… Er zullen ook spelmomenten zijn die samenhangen met Spel-tijd vanuit Aware parenting. Geen paniek dus als je zelf niet lenig bent of geen ervaring hebt met yoga! Een les draait meer om de verbinding tussen jou en je kind dan om de yogaposes.

Niet alleen ouders zijn welkom. Het is ook leuk om te doen met je kleinkind, mete- of petekind …

Wat zeggen anderen?

Wij hebben genoten van de les. Het is heel aangenaam hoe je de les aanpakt, met het verhaal en je eigen dochtertje erbij. T. was ook heel enthousiast over de machtsomkeeroefening (verbindend spel). Thuis doen we dat ook, maar ben je al sneller afgeleid.

Hanna

Ik heb samen met mijn kleindochter erg genoten van de ouder-kindyoga. Heerlijk om op deze manier te experimenteren en al spelend en bewegend in verbinding te gaan. Een heerlijke ontspannende les die zeker voor herhaling vatbaar is.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Er zijn twee verschillende lessen: die voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar en die voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Is jouw kind 3 jaar? Dan kan je zelf kiezen of je bij de jongste kinderen of bij de oudere aansluit. Twijfel je? Stuur me dan gerust een mailtje (baumers.stephanie@gmail.com).

De lessen voor de jongste kinderen gaan door op zaterdagochtend van 9.30u tot 10.15u. Voorlopig zijn deze enkel op de eerste zaterdag van de maand. De lessen voor de oudere kinderen gaan door op de andere zaterdagochtenden en starten ook om 9.30u, maar duren een uurtje.

Eén à twee keer per maand staat er ook een les op woensdagvoormiddag gepland. Die is vooral bedoeld voor gezinnen waarvan de kinderen (nog) niet (voltijds) naar school gaan. Die lessen gaan door van 10.30u tot 11.30u en zijn ook bedoeld voor 3- tot 8-jarigen.

Alle lessen gaan door bij Groepspraktijk Balans, Pontfort 78 in Retie. Je meldt je telkens voor elke les apart aan via de agenda.

Wat kost zo’n losse les?

  • €15 per duo voor de 3- tot 8-jarigen
  • €11 per duo voor de 1,5- tot 8-jarigen

Liever ineens voor een aantal lessen samen? Dan krijg je 10% of bij een 10-beurtenkaart zelfs 15% korting.

  • €67,50 voor 5 lessen van de 3- tot 8-jarigen
  • €127,50 voor 10 lessen van de 3- tot 8-jarigen
  • €49,50 voor 5 lessen van de 1,5- tot 3-jarigen

Lessen gaan door vanaf dat er twee duo’s deelnemen.

Inschrijven voor de lessen voor 1,5 – tot 3-jarigen kan via deze kalender.
Inschrijven voor de lessen voor 3- tot 8-jarigen (zowel woensdag als zaterdag) kan via deze kalender.