Voor een mooie [kinder]tijd
Zelfzorg in tijden waarin ik geen tijd heb

Zelfzorg in tijden waarin ik geen tijd heb

Afgelopen week was niet mijn beste: ik ben heel moe, verkouden en heb het gevoel dat mijn lijstje met taken alleen maar langer wordt. Zorgen voor mezelf is dan zo ongeveer het laatste waar ik tijd voor maak en dat merk ik. Mijn humeur en week werden er niet beter op met twee huilbuien (op mijn werk) als gevolg. Tijd dus om maar weer eens wat tijd aan mezelf te besteden.

Soms kan het lijken dat je geen tijd hebt om iets voor jezelf te doen. Zoals ik net al aanhaalde, zijn er heel wat dingen die moeten gebeuren: een kind verzorgen en opvoeden, werken, huishouden, sociaal leven … Gelukkig heb ik wel wat dingen die te doen zijn, zelfs met kind.

Naar buiten gaan. Vanaf volgende week ben ik één dag in de week extra thuis. Die wil ik echt gebruiken om met mijn dochter zoveel mogelijk buiten te gaan. Voor haar leuk en voor mij broodnodig aangezien ik merk dat ik in de natuur een stuk rustiger ben.
Goede fictie lezen. Niet altijd gemakkelijk te vinden, maar ik kan zo genieten van een goed fictief boek. Het ontspant me helemaal, laat me van de wereld verdwijnen. Ik lees sowieso elke dag, maar dat is niet per se een fijne roman.
Middagdutjes. Dit doe ik zo goed als altijd als ik thuis ben. Als mijn dochter slaapt, doe ik een dutje van 20 minuten. Genoeg om me beter te voelen, maar niet te lang zodat ik mottig ben.
Sporten. Toen mijn dochter kleiner was, sportte ik met haar. Ik deed oefeningen, zij kroop op of onder mij of ik gebruikte haar als gewichtje. Om de één of andere reden doe ik dat nu niet meer. Dat is dus iets dat ik echt vaker terug wil doen, in combinatie met yoga want ook dat lijkt me heerlijk om vaker te doen met haar.